Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor. Her hafta farklı bir mahalleye giderek vatandaşlarla kucaklaşan Başkan Kurt, bulunan Sivrihisar ve Köyleri Yardımlaşma Derneği’nin ardından Seyitgazi Sarıcailyas, Şükranlı ve Çukurca Köylüleri Derneği’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Toplantıda vatandaşların sorunlarını dinleyen Başkan Kurt, kendisine yönelten soruları cevapladı.

“ÖNCEKİ YÖNETİMLERİN 10 YILDA YAPTIĞI İŞLERDEN ÇOK İŞ YAPTIK”

Vatandaş buluşmasında, vatandaşları belediye faaliyetleri konusunda bilgilendiren ve sorunlarını dinleyen Başkan Kurt, Belediye Başkanı seçildiği 2014 yılı Nisan Ayı’nda günümüze kadar geçen 4 yıllık süreçte; kendisinden önceki yönetimlerin 10 yılda yaptığı işlerden çok iş yaptığını kaydetti. Daha önce köylerin ilçe belediyelerine ait olmadığını dile getiren Başkan Kurt, “Şimdi 52 köy bize bağlandı. O köylerin işleriyle de belediye ilgilenmek zorunda. Geçişte İl Genel Meclisinin yaptığı işi, bugün biz yapıyoruz” dedi. Şimdiye kadar 36 köyün bütün işlerinin Odunpazarı Belediyesi tarafından yapıldığını kaydeden Başkan Kurt, “Vişnelik Mahallesi bizim için nasıl ise şimdi Çağlan Köyü, Kalkanlı, Türkmentokat da öyle. Sistemi kurduk. Yetiyor mu, yetmiyor. Tamamını 5 yıl içinde bitirebilir miyiz diye uğraştık. Eğer bu yıl yapacaklarımız tamamlanır ise 52 köyün de belediyecilik anlamında ki sıkıntılarını gideririz. Köyler mahalle olunca bazı araziler bize geçti. Bu araziler, köylerin yıllarca çalışarak biriktirerek kazandığı tarlalar ya da köy muhtarlığının, okulun arsaları. Bunların çok kolay bir yolu var. Satarsın, elden çıkarırsın o gelen parayla da bir şey yaparsın, yapıyor görünürsün, tüketirsin. Biz böyle yapmadık. Biz bu arsaları, bu tarlaları o köylüye geri vermenin yollarını aradık. Birçoğuna dernek kurdurduk. O tarlaları dernekler üzerinden köylüye geri verdik” diye konuştu. 

“OMEK’TEKİ KURSLARA KATILARAK MESLEK EDİNİN”

Konuşmasında Odunpazarı Sanat ve Meslek Edindirme Kursları’na (OMEK) da değinen Başkan Kurt, toplantıya katılanlara OMEK’te yer alan kurslara katılarak meslek edinme çağrısı yaptı. Başkan Kurt: “Ekonomiye katkı sunmak için Odunpazarı’nda meslek edinme kursları açtık. Daha öncede vardı bu kurslar, daha önce Halk Eğitim iş birliği içinde yapılıyordu. Şimdi halk eğitim biz sizin ile iş birliği yapmak istemiyoruz dedi. Biz kendimiz yaptık. Öğretmenleri de kendimiz buluyoruz, bu işleri de kendimiz sürdürüyoruz. Bu kurslarda kadınların ürettiklerini de satacak bir ortam sunuyoruz. Şuanda bizim kurslarımızda ders alan ya da bizim OKEP’de çalışan kadınların ürettiklerini Arasta Çarşısında dükkân açtık satıyoruz. Pazarlara çıkarıp orada satma şansı veriyoruz dolayısı ile kadın el işini işledikten sonra Odunpazarı Belediyesi’ne getirirse ay sonunda 200 - 300 TL alacağını biliyor. Mutfağa küçük katkı olur diye düşünüyorduk, iş gelişti belirli bir noktaya geldi. Bu yıl Odunpazarı Kadın Kooperatifini kurduk. Orada pasta üretiyorlar, biz belediyemizin etkinliklerinde pastayı onlardan alıyoruz. Onlarda buradan para kazanmaya başlıyor. Odunpazarı Belediyesi olarak, ekonomik anlamda devletin yapması gereken birçok işi biz yapıyoruz” dedi.