"Türkiye Fabrika Ayarlarına Geri Dönecek"

Gaye Usluer, Eskişehir Haber26'da Saadet Yörükçü'nün sorularını yanıtladı. Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Usluer, milletvekili adaylığı konusunda da aldığı kararı dile getirdi.

Usluer, ilk olarak seçim sürecinde yeniden milletvekili adayı olmayacağını açıkladı. Ülkeye hizmetin tek yolunun milletvekilliğinden geçmediğini söyleyen Usluer, seçim boyunca aktif bir CHP seçmeni olarak çalışacağını belirtti. Usluer, bununla birlikte yaklaşan süreç için "Bu seçim yalnızca Cumhurbaşkanı değişimi değil; aynı zamanda Türkiye için yepyeni bir vizyon ve ülkenin baştan yaratılması demektir" ifadelerini kullandı.

Gaye Usluer, ideolojik olarak birbirinden çok farklı partilerin ortak amaç için bir araya gelmesini de çok kıymetli bulduğunu ifade etti. Bu noktada ülkeye en çok gerekli olan şeyin "Yeniden müzakere ve uzlaşı kültürü" olduğunun altını çizen Usluer, Türkiye'nin en kısa zamanda eski haline döneceğine inandığını söyledi. Usluer ayrıca, mevcut iktidarın bu ülkeye yaptığı en büyük kötülüğü ise "öfke ve kutuplaştırma siyaseti" şeklinde tanımladı.

"Demokrasi bütün bileşenlerin bir arada olduğu bir sistemdir, biri bile eksik olsa demokrasi olmaz" sözleriyle Usluer; Türkiye'nin yakın zamanda geçireceği değişimin ustaca yönetilmesi gerektiğinin altını çizdi. Ayrıca kadınların siyasetteki eşit temsiliyetini çok önemsediğini belirten Usluer, kurulacak olan bu yeni demokratik düzende kadınları da aktif siyasetin içinde yer almaya davet etti.

Usluer son olarak, Eskişehir'den çıkacak tüm adaylara başarılar dileyerek konuşmasını sonlandırdı.