İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Emine Edizgil, açıklamalar öncesi seçim yarışı için çalışmalarını tamamladıklarını söyleyerek "Adaylarımız hazır, sandıklarımız hazır; Türkiye tarih yazacak, Eskişehir tarih yazacak" sözleriyle büyük alkış aldı.

İlk olarak aday adaylığını açıklayan Mecit Hazır, STK'ların baskı altına alınması, hukukun çiğnenmesi ve basına yönelik sansürlerin had safhaya çıkmasına yönelik eleştirilerde bulunarak "hak hukuk geri gelecek, artık bu düzen değişecek" ifadelerini kullandı. Açlık sınırının 9425 TL olarak açıklanmasına rağmen asgari ücret ve emekli maaşlarının aşırı düşük kalmasını da eleştiren Hazır, gelir adaletsizliği konusundaki görüşlerini "tüm memurlar, tüm işçiler ve tüm emekliler yoksul; köylüler perişan" şeklinde açıkladı.

Özellikle tarım ve hayvancılığın bitme noktasına geldiğinin altını çizen Hazır, seçimlerden sonra yapılan bütün yanlışların geri döndürüleceğini belirtti. Yanı sıra Hazır, yaşanan deprem ve sel felaketleriyle alakalı olarak da "afetlerden önce önlem almayıp sonra da çıkıp helallik istemek; vatandaşların aklıyla dalga geçmektir" dedi.

Ana hedeflerinin hem Eskişehir hem de Türkiye'de İYİ Parti'yi birinci parti yapmak olduğunu dile getiren Hazır, seçildiği takdirde parti ilkeleri ve projeler doğrultusunda bahsettiği pek çok sorunu çözmek için çalışmalarına devam edeceğini söyleyerek açıklamasını sonlandırdı.

Devamında aday adaylığını açıklayan Haşim Doyuk da iktidara ve süregelen sistemle ilgili sıkıntılara yönelik eleştirilerini dile getirdi. Yaşatılan korku ve baskı rejimini yıkacaklarını söyleyen Doyuk, bu noktadaki mücadelelerini de "kahrolsun istibdat, yaşasın hürriyet" şeklinde tanımladı.

Son olarak "itin kavgası etle; yiğitin kavgası devletle olur" şeklinde çarpıcı bir ifade kullanan Doyuk, Türkiye'yi kısa zamanda demokrasiye ve adalete döndüreceklerinin sözünü vererek açıklamasını sonlandırdı.