Kadir Kodak Odunpazarı Belediyesi Meclis toplantısı sırasında istifa dilekçesini Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'a teslim etti.  

Kodak yaptığı konuşmasında; "Önümüzdeki yıl Haziran ayında ya da evvelinde yapılacak olan Genel Seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili aday adayı olacağımdan dolayı konuşmamın bitiminde; Odunpazarı Belediye Meclis üyeliğinden istifamı içeren dilekçeyi Belediye Başkanımıza takdim edeceğim. Hukukçu kimliği ile Belediye yönetiminde; hukukun üstünlüğünü esas alan çalışmaları ile her zaman bize kılavuz olan, katılımcı demokrasiyi işleterek Odunpazarı halkının Belediye yönetiminde söz sahibi olmasını sağlayan, Belediye Başkanlığından öte bizler için bir abi ve bir usta olarak politika yolunda bizlere ışık tutan, cesaret veren, yol gösteren değerli büyüğüm Odunpazarı Belediye Başkanımız Kazım Kurt’a, bugüne kadar şahsıma olan güveni ve desteği sebebiyle çok teşekkür ediyorum.

Cumhuriyet Halk Partisi grubu olarak; Belediye Başkanımız Av. Kazım Kurt’un önderliğinde ortak akıl ve istişare ile uyum içerisinde bu dönemde güzel bir grup çalışması gerçekleştirdik. Bu grubun, bir üyesi olmanın gurunu yaşıyorum. Odunpazarına olan katkıları sebebiyle Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanıma, Grup Başkanvekilime ve değerli Meclis üyelerine de çok teşekkür ediyorum. Nisan 2019 dan bu yana belki de hiçbir yerel Mecliste görülmeyecek demokratik bir ortamda görüşlerimizi ifade etme olanağı bulduk. Ülke gündemini, Odunpazarı’nın gündemini hep beraber değerlendirdik. Birlikte çözümler üretmeye çalıştık. Daha güzel bir Odunpazarı için; Meclisimizde temsil edilen tüm Partilerin Meclis üyeleri olarak hep birlikte çalıştık ve pek çok karara birlikte imza attık. Hepimizin Odunpazarı’nda büyük emekleri olduğunu biliyorum.  Verdikleri katkılar sebebiyle Adalet ve Kalkınma Partili ve Milliyetçi Hareket Partili Meclis Üyelerine de teşekkür ediyorum.

Yine birlikte görev yaptığımız bu dönemde gerek Meclis çalışmalarında gerekse komisyon çalışmalarımızda bizlere her konuda destek olan çok kıymetli bürokratlarımıza ve Belediye personelimize de ayrıca teşekkür ediyorum. Acısıyla, tatlısıyla, dört yıl çok çabuk geçti değerli arkadaşla. Bu geçen süre içerisinde gerek komisyonlarda gerekse de Mecliste yaptığımız çalışmalarda ve konuşmalarımda istemeden kırdığım bir arkadaşım oldu ise ya da sürçü lisan ettimse, affola. Biraz sonra vereceğim İstifa dilekçesi ile Odunpazarı Belediye Meclisindeki yolculuğum sona erecek ancak siyasetteki yolculuğum bitmeyecektir. Yüce Türk Milletine olan hizmet aşkımız daha da artarak devam edecektir. Nasip olurda Milletvekili olursam, bu kez Yüce Türk Milletine; Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında hizmet etmeye devam edeceğim. Eskişehir’li hemşerilerimin Ankara’daki sesi, gözü ve kulağı olacağıma sizlerin huzurunda, söz veriyor, hepinizi saygı ile selamlıyorum" dedi.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Kodak'ın istifasına ilişkin yaptığı açıklamada, "Hayırlı olmasını diliyoruz. Elbette içimizden bir arkadaşımızın seçilmesini isteriz. Başarılar diliyorum" dedi.