Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt katıldığı bir programda gazetecilerin yaklaşam seçimlerle ilgili sorularını yanıtladı. Kurt, öncelikle, Eskişehir'den çok sayıda aday çıkacağını; bunun büyük oranda seçim kazandıracak bir hareket olduğunu ve birinci parti olarak da Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) çıkacağını düşündüğünü belirtti. Başkan Kurt ayrıca, aday adaylarının ön seçim talebinin yoğun olduğunu işaret ederek Eskişehir'de 1999'dan beri ön seçim olmadığına ve yaptırılamadığına değindi.

Eskişehir'den çıkacak milletvekili sayıları noktasında görüşünü bildiren Kurt, önceki seçimlerde Eskişehir'den 2 milletvekili çıkaran CHP'nin bu seçimlerde de en az 3 milletvekili hedeflediğini söyledi.

Eskişehir'deki milletvekili sayısının 7'den 6'ya düşürülmesinin en önemli sebebinin ise yapılan uyarılara rağmen vatandaşların  ve öğrencilerin ikametlerini yaşadıkları yere almaması olduğunu dile getirdi.

Kurt, bu sorunla ilgili de öncelikli olarak Eskişehir milletvekillerini işaret ederek birinci ikametlerinin Eskişehir olmaması yönünde eleştiride bulundu.

Kurt, son olarak ise Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını olumlu bir tablo yansıttığını ve Millet İttifakı'na oy kazandıracağını belirterek açıklamasını sonlandırdı.