İsmail Ceyhan'ın milletvekilliği aday adaylığını açıklamasının akabinde Eskişehir İl Başkanlığı görevine gelen Aydilek, konuyla ilgili detaylardan ve izleyecekleri yol haritasından bahsetti.

Aydilek, öncelikle seçim tarihinde bir ilk olmak üzere parti üyelerinin önüne koyulan sandıkla cumhurbaşkanı adaylarını belirlediklerini açıkladı. Yakın zamanda kurulmuş olmalarına rağmen Memleket Partisi'nin Eskişehir'de güçlü bir ivme katettiğini belirten Aydilek, adaylık açıklaması sonrası da pek çok yeni üye başvurusu aldıklarını ifade etti.

Aydilek, yaklaşan seçim için de yeniden demokrasi geleneği, katılımcılık ve rekabete açık bir ortam beklediklerini dile getirdi. Partinin Eskişehir'deki ilk milletvekili aday adayının İsmail Ceyhan olduğunu aktaran Aydilek, beraberinde sürpriz isimlerin de aday çıkabileceğinin sinyalini verdi.

Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı adaylığı sonrası Memleket Partisi'nin üye sayısının hızlıca arttığına değinen Aydilek, başka partilerden istifa ederek gelenler olduğuna da değinerek şu an için total üye sayısının yüz elli binin üzerinde olduğunu söyledi.

Açıklama sonrası gelen soruları yanıtlayan milletvekili aday adayı İsmail Ceyhan da adaylık noktasındaki tek gayesinin; Eskişehir halkının sorunlarına Memleket Partisi'nin politikaları ve çözüm önerileri doğrultusunda el ele, birlik içinde yaklaşmak olduğunu belirtti.