Bıyık açıklamasında şu sözlere değindi; "Ülkemizin geçirdiği bu zorlu süreçte Malumunuz 14 Temmuz 2016 tarihinde Genel Başkanımızın takdiri ve emri ile göreve geldik. Bir gün sonra ülkemiz açısından çok talihsiz ve acı bir darbe teşebbüsü ile karşılaştık. Çok şükür memleketimiz için kötü sonuçlar doğurabilecek bir olayı Türk milliyetçisi vatansever ordu mensuplarımız emniyet mensuplarımız ve Kahraman Türk vatandaşlarımız tarafından engellenmiştir.
Bu süreçte başta Genel Başkanımız Devlet Bahçeli beyin sert ve net duruşu ile hiçbir parti gözetmeksizin siyaset üstü bir duruş sergilenerek Türk milleti bu hain planı aklıselim bir şekilde atlatmıştır.
Ülkemizde bu hainlerin yapılanmasına karşı devletimiz gereğini yapıyor ve yapmaya da devam edecektir. Liderimizin de üstüne basa basa söylediği gibi ucu nereye dokunuyorsa bunlar her kimse FETÖ ile mücadelede MHP sonuna kadar devletimizin yanındadır.
Siyasetin ilerlediği sonraki günlerde Cumhurbaşkanlığı sistemi değişikliği ile alakalı 16 Nisanda yapılmış olan referandum çalışmalarında Liderimizin işaret ettiği doğrultuda çalışmalarımızı sürdürdük. Bu çalışmalarımızda il yöneticilerimiz – kadın kollarımız ve ilçe teşkilatlarımızın yoğun bir tempo ile bulundukları bölgelerde vatandaşlarımızı bilgilendirmişlerdir. Kendilerine buradan çok teşekkür ediyorum.
MHP Genel Merkezimizin belirlediği takvim doğrultusun da 11 Mart 2017 tarihinde ilimiz de Tepebaşı İlçemizle başladığımız kongrelerimizin 14 ilçemizde tek adaylı olarak seçimlerimizi tamamlamış bulunuyoruz. Yaptığımız kongrelere katılım sağlayan delegelerimiz partililerimiz ülküdaşlarımız ve misafirlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Birlik beraberlik içerisinde geçirdiğimiz seçimlerimizde ilçe teşkilatlarımız daha güçlenerek çıkmıştır. Yeni ilçe Başkanları ve yöneticilerimize gösterdikleri fedakârlıktan dolayı minnettarız. Heyecan ve çalışma azmi içerisinde ilimizde partimizi bir adım öteye götürmek için mücadele vereceklerinden hiç şüphemiz yoktur. Ülkücü hareketin ideolojisini ve parti programını daha fazla kitlelere ulaştıracaktır. Genel ve yerel seçimlere daha iddialı bir şekilde girmek için şimdiden hazırlıklarımız başlamıştır.
Genel Başkanımızın talimatı ile 21 Mayıs 2017 tarihinde 41 ilimizde aynı gün ve saatte il başkanlığı seçimlerimiz için kongrelerimiz olacaktır. Eskişehir İlimizi de kapsayan kongre programımıza Delegelerimiz partililerimiz ve tüm vatandaşlarımız davetlidir. Eskişehir de kongre programımız Tepebaşı ilçesi Yeşiltepe Mahallemizde bulunan Altınsaray Düğün Salonunda saat 10:00 da başlayacaktır.
Yaklaşık 9 aydır görevimizin başındayız. Teşkilat faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Bu güne kadar MHP yi Eskişehir de en iyi şeklide temsil ettiğimizi düşünüyoruz. Bundan sonrada parti çalışmalarımızı kaldığımız yerden devam ettirmek için Allah izin verirse kongremizde yeni belirlediğimiz yöneticilerimizle beraber 14 İlçe Başkanımız belediye meclis üyelerimiz ve delegelerimizin kararı ile yeniden bu göreve talibiz. Eğer ki delegelerimizin desteğini alıp tekrardan İl Başkanlığı seçimlerini kazanarak görevimize devam edersek partimizi Eskişehir de daha iyi noktalara taşıyacağız. Ülkü Ocaklarından yetiştik bu kutlu davanın neferliğini yaptık ve bu zamana kadar Liderimizin çizgisinden hiçbir zaman ayrılmadık bundan sonrada Ülkücü kimliğimizi siyasi alanda ön plana çıkartmak için mücadelemiz sürecektir.
Kongremizden sonra izleyeceğimiz politikalarımız ise önceki dönemde MHP li belediyelerimiz vardı bu belediyelerimizi tekrardan kazanarak üretken belediyecilik politikalarımızı Eskişehir genelinde uygulamaktır. Yerel seçimlerde bütün belediyelerimize talibiz. Genel siyasette ise ilk önce kaybettiğimiz milletvekilliğimizi tekrardan kazanarak üzerine koymaktır. Sayın Genel Başkanımızın belirlediği Ülke siyasetini şehrimizde vatandaşlarımıza en iyi şekilde anlatarak bu çizgide çalışmalarımız sürecektir."