Taşel öncelikle %50+1 oy çoğunluğu sisteminin bütün partileri işbirliği ve koalisyona mecbur bıraktığını söyleyerek, demokratik parlamenter sisteme dönüşle birlikte bu uzlaşma ve koalisyon geleneğinin daha farklı şekillerde ilerleyeceğini öngördüğünü belirtti. Taşel, Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı adalet yürüyüşüyle beraber toplumda büyük bir farkındalık oluştuğunu ve insanların artık ayrışma ve bölünme istemediği; bunun yerine birleşme ve uzlaşmadan yana olunduğunu söyledi. "Kimsenin birbirini ötekileştirmediği, refah ve barış içinde bir Türkiye" için oluşturulmuş olan Ortak Politikalar Mutabakat Metni'ne de dikkat çeken Taşel; parlamenter sisteme geçişle beraber pek çok noktada halkın istediği ve özlediği bir Türkiye'nin yeniden inşa edileceğini ifade etti. Taşel, 14 Mayıs seçimlerinden sonra Millet İttifakı'nın neler yapacağının şimdiden hazır olduğunu söyleyerek bu ilkesel ve yol haritası niteliğindeki çalışmaların önemine ve değerine vurgu yaptı.

Taşel, 100 bin imza toplayarak cumhurbaşkanlığı için aday olan isimlerle ilgili ise, seçmenlerin çoğunlukla iki ana eksen üzerinden şekillendiğini, belli başlı bir sandık kültürünün var olduğunu ve her zaman için güçlüye doğru bir yönelim olacağını belirtti. Kılıçdaroğlu'nun seçimi ezici bir çoğunlukla kazanacağına emin olduklarını söyleyen Taşel, oylarını her geçen gün arttırdıklarını ve sandıktan %62 gibi yüksek bir oy oranı çıkmasını beklediklerini aktardı.

"İktidar eşitlik konusunda haklıymış; orta gelirli vatandaşı yok ederek yoksulluğu eşitledi"

Taşel, seçimlerin Türkiye'de önce özgürlüklerden ve demokrasiden başlayarak yeni bir hikaye, yeni umutlar ve refah getireceğine inandığını söyledi. Toplumsal cinsiyet eşitsizliği ve baskılar konusunda da önemli ilerlemeler katedileceğinin altını çizen Taşel, kadınların hem siyasi hem de sosyal hayatlarındaki özgürlüklerin tekrar geri kazandırılmasının önemine değindi. Cumhur İttifakı'nın HÜDA-PAR ile yaptığı ortaklığa yönelik eleştirilerini aktaran Taşel, ülkenin tüm bunları unutmayarak sandık önünde gereken cevabı vereceğini söyledi.
Taşel, seçimin Eskişehir kısmıyla ilgili olarak da CHP'den toplam 29 milletvekili aday adayının çıktığını ve içlerinde hem genç, hem kadın hem de parti içi deneyimi olan birçok değerli kişinin bulunduğunu ifade etti. Taşel, genel merkezin ve Eskişehir'in nabzını tutarak bu süreç içerisinde en doğru 6 adayı belirleyeceklerini söyleyerek, "hedefimiz 4 milletvekili çıkarmak" dedi. CHP'nin Eskişehir'de 3 yıldır hem merkez hem de kırsalda pek çok çalışmalar yürüttüğünü aktaran Taşel; seçim akşamı bütün bu çalışmalarının hasadının alınacağını ve 14 Mayıs'ta Eskişehir'den büyük bir başarı hikayesi ve zafer çıkacağını beklediklerini belirtti.

Özellikle seçim güvenliği konusunu oldukça önemsediklerini söyleyen Taşel, en kısa zamanda sandık eğitimlerinin başlayacağını bildirdi. Bunun yanı sıra her okulda bir hukukçunun bulunacağını ve gönüllü olarak yer almak isteyen pek çok başvuru geldiğini de aktaran Taşel, "tek bir oyumuzu bile çaldırmayacağız, heba etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Taşel son olarak ise vatandaşların kendilerinden habersiz bir şekilde siyasi parti üyeliklerinin oluşturulması hakkında da dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Taşel, kendisine gelen iddialara göre parti içinden tanıdıkları bazı kişilerin habersiz şekilde başka bir parti üyeliğine kaydedilmiş olduğunun ortaya çıktığını belirterek vatandaşlara da bu konuyla ilgili dikkat çekti. Taşel, buna ilişkin son olarak "herhangi bir siyasi partiye üye olmayanların kişilerin verileri ele geçirilerek istenilen partilere üye yapılıyor; herkes e-devletten girip siyasi parti üyeliğinizi kontrol etmeli" şeklinde önemli bir uyarıda bulundu.