CHP İl Başkanı Recep Taşel, "Vatandaşların kanı devletin elindedir" diyerek deprem felaketinin boyutlarını bir kez daha gözler önüne serdi. Özellikle ilk 48 gibi hayati önem taşıyan saatlerde yaşanan bilgisizlik ve koordinasyon eksikliğine vurgu yapan Taşel, bu noktadaki eleştirilerini hükümete yöneltti.

Taşel, bununla birlikte doğal afet gibi çok ciddi bir durumdayken yardım beklenen kurumların liyakatsizliğinin de "kader planı" olarak sunulmasının asla kabul edilemeyeceğini söyledi. Taşel, "Asrın felaketi asrın cinayetidir, sebebi de tek adam rejimidir" diyerek yaşanan felaketin sorumlusu olarak iktidarı suçladı.

Öte yandan Taşel, depremi fırsata çevirerek yaklaşan seçimin ertelenmeye çalışıldığının altını çizdi. Seçimlerin mutlaka zamanında olacağını vurgulayan Taşel, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) böyle bir talebi olduğunda ise bunun kesinlikle bir darbe çağrısı sayılacağını sözlerine ekledi. Üniversitelerin açılması için de çağrıda bulunan Taşel, eğitim sisteminin iktidarın oyuncağı olmasının asla kabul edilemez olduğunu belirtti.

Son olarak refah dolu bir Türkiye'nin yeniden inşa edileceğini vurgulayan İl Başkanı Taşel, "halkımıza mezar olan bu çürük rant düzenini değiştireceğiz" sözleriyle açıklamasını noktaladı.