Siyasetin pek çok kolunda aktif şekilde görev alarak bugünlere geldiğini söyleyen Ünal, CHP'nin gençlerle birlikte siyasete yeniden bir dinamizm katacağına inandığını ifade etti. "Ülkenin kurtuluşu ve yeniden demokrasiye dönüş için son şans bu sandık" diyen Ünal, seçimlerin hayati önemine de bir kez daha vurgu yaptı.

Milletvekili seçildiği takdirde yapacağı ilk işin bütün yapıları deprem denetiminden geçirmek olduğunu belirten Ünal; "gerekirse de yeni bir şehirleşme şart" dedi. Ünal, sonrasında bir diğer önemli projesinin de kuzey ve güney çevre yollarındaki trafik sorununu ortadan kaldırmak olduğunu dile getirdi. "Hizmet vatandaşa lütuf değil haktır" diyen Ünal, CHP'nin seçim sonrası birçok gerekli hizmeti tamamlayacağını aktardı.

Eskişehir'in hem Avrupa vizyonuyla yaratılmış hem de turizm anlamında çok güçlü bir şehir olduğunun altını çizen Ünal, gençler sayesinde hem Eskişehir'e hem de Türkiye'ye yeniden umut olacaklarını dile getirdi.

Seçim sonrası ile ilgili görüşlerini de "20 yıldır kayıp bir nesil var; eğitim sistemi acilen değişmeli" şeklinde ifade eden milletvekili aday adayı Ünal, "hep birlikte demokrasiyi yeniden getireceğiz" sözleriyle açıklamasını sonlandırdı.