Eskişehir'in tanınmış ve sevilen doktorlarından Haşim Çoruk'un eşi Yasemin Arıkan Çoruk, 14 Mayıs'da yapılacak olan cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem milletvekilliği seçimlerinde DEVA Partisi Eskişehir'den milletvekili aday adayı olmak için evraklarını DEVA Partisi Eskişehir İl Başkanlığına teslim etti.

Çoruk, yaptığı açıklamada; " DEVA Partisi ile devam eden siyasi yolculuğuma milletvekili aday adayı olarak devam etme kararı almış bulunmaktayım. Ülkemize, şehrimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Yasemin Arıkan Çoruk Kimdir?

DEVA Partisi 28’inci Dönem Eskişehir Milletvekili Aday Adayı Yasemin Arıkan Çoruk, 25 Aralık 1985 yılında dünyaya geldi.
 
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi mezunu olduktan sonra KPSS sinavında alanında derece yaparak ilk tercihi olan Eskisehir Yunus Emre Devlet Hastanesine atandı.

Çalışmasına devam ederken hayali olan Hukuk Fakültesini kazanarak Hukuk Fakültesi eğitimini tamamladı. Kendi kurucusu olduğu Çoruk Avukatlık Arabuluculuk Bürosunda halen Avukatlık ve Arabuluculuk mesleğine devam etmektedir.

Kurulduğundan beri DEVA Partisi üyesi olan Yasemin Çoruk, partisine gönül bağı ile bağlanmış olup, Eskisehir'de partisini duyurmak ve büyütmek için tüm şehri sokak sokak dolaşmıştır.

DEVA Partisi Eskişehir İl Başkanlığı Yönetim Kurulu üyesi olan Yasemin Arıkan Çoruk, aynı zamanda İl Kadın Çalışmaları Başkanlığı ve İl Hukuk ve Adalet Çalışmaları Başkanlığı görevlerini birlikte yürütmüştür.

2011 yılında Eskişehir'in en tanınmış ve sevilen doktorlarından Haşim Çoruk, ile evlenmiştir.