Kick Boks'da 14 kez Türkiye Şampiyonluğu, 4 kez Avrupa Şampiyonluğu, 4 kez Dünya Şampiyonluğu elde eden Eskişehirli sporcu Seda Duygu Aygun, eskisehirhaber26.com 'un sorularını yanıtladı.

Seda Duygu Aygun, kimdir?

1983 Eskişehir doğumluyum 3 yaşından bu yana aktif sporcuyum. Spora olan tutkum ailemden geliyor. Annem ve babam ilk antrenörüm. Annem ve babam salonda eğitim yaparken 'Ben de dövüşmek istiyorum' dedim ve başka bir antrenörün kızıyla teşvik maçı yaptık. O gün bu gündür sporla iç içe bir yaşam sürüyorum. 11 yıldır beden eğitimi öğretmeniyim.

Eskisehir'de sizi çok fazla tanıyan olmadığını gördük. Kick Boks Eskisehir'de çok bilinmiyor mu? 

Eskisehir de kickboks sporuna karşı biraz onyargi olabilir ancak beni birçok insanın tanıdığı ve örnek aldığı kanaatindeyim. Eskişehir e ve ülkeme birçok başarı armağan ettim umarım bundan sonra da daha geniş kitleler tarafından örnek alınabilirim.
 
Bir bayan olarak sert bi spor olan kick boksa nasıl başladınız ?
 
Spora taekwondoyla başladım. Taekwondoda beş kere Türkiye Şampiyonu oldum. Daha sonra uluslar arası şampiyonluklarim geldi. Taekwondoda dünya ikinciliğim var. O yillarda hem boksu hem taekwandoyu hem de kickboks u bir arada yapmaya çalıştım. Bu sporlara kareteyi de ilave ettim.
 
Maça çıkarken ölüm korkusu yaşıyor musunuz? (yanlış bir yumruk ya da tekme  olabilir)
 
Yaşamıyorum çünki inanın kickboks futboldan daha az tehlikeli bir spor. Bu tür sporlar belli kurallar içerisinde ringe yapılıyor. Biz rakibimizin neresine vuracağız, rakip bizim neremize vuracak bunu biliyoruz.
Bu nedenle risk minimal düzeyde.
 
Maçlarda ciddi yaralanmalarınız var mı?
 
Bu zamana kadar sosyal veya spor yaşantımı olumsuz etkileyecek hiç bir ciddi sakatlik yaşamadım.
 
Tekvando, Boks, Kick Boks hepsini yaptınız. Şampiyonluklarnızı bize anlatırmısınız ?
 
Mücadele sporlarında toplam 153kez milli forma giydim. Taekwondoda 6kez Türkiye şampiyonluğu,2 uluslar arası şampiyonluk,1 dünya 2.liği  Boksta 6kez Türkiye şampiyonluğu,4 uluslararası şampiyonluk, 1kez Avrupa 2.liği 
Karetede 1 Türkiye şampiyonluğu  Muay tai de 1 Türkiye şampiyonluğu, Kickboks da ise ; 14 Kez Türkiye şampiyonluğu, 4 kez Avrupa şampiyonluğu, 4 kez Dünya şampiyonluğu elde ettim.
 
Hocalık ve Antronörlük yapıyor musunuz?
 
Evet annem ile babamın açtığı  1981 yılından bu yana aralıksız hizmet vermeye devam eden Dinamik-Do spor kulübünün sahibiyiz.Minikler,Gençler,Kadınlar,Büyükler gruplarına antrenörlük yapıyorum.
 
Beden Ögretmenliği de yapıyormusunuz?
 
Şu anda Eskişehir Anadolu Lisesinde Beden eğitimi öğretmeni olarak görev yapıyorum.11yıldır beden eğitimi öğretmeniyim.
 
Bir Bayan olarak sporcu olmanın zorluklari nelerdir ?
 
Dövüş sporu yapan bir kadının kaba-saba,çirkin bir kadın olacağı düşünülüyor.Ben hayatımda estetiğe ve güzelliğe önem veriyorum .Beni gördüklerinde ‘AA ne kadar güzelmişsiniz .’ Diyorlar .Bu gerçekten çöm şaşırtıcı bir durum.Yada birine kızdığımızda hemen kavga edeceğimizi düşünüyorlar.Bunca yıllık sporcuyum henüz dışarıda kimse ile kavga etmedim.
 
Maçlara nasıl hazırlanıyosunuz? Yediklerinize ve içtiklerinize dikkat ediyomusunuz?
 
Bu konuda antrenörlerim olan annem ile babama çok büyük rol düşüyor.Maç antrenmanlarım günde 6 saat sabah koşu öğlen alet çalışması akşam teknik taktik şeklinde.Beslenme konusunda ise Annem her şekilde program yaptığı içimin bir zorluk çekmiyorum.
 
Kaç Nakavtinz var ? Hic Nakavt oldunuz mu ?
 
Yıllardır maç yaptığım için birçok sayıda nakavtım var.
 
Biraz da özel hayat desek Evlimisiniz ?
 
Hayır, bekarım.
 
Son olarak soylemek istediginiz bisey var mi ?
 
Son olarak sporun yaşı,cinsiyeti olmadığını ve her bireyin bir spor branşında ilerlemesini veya hobi olarak,sağlıklı yaşamak amaçlı bile olsa spor yapmalarını tavsiye ederim.
 
Röportaj; Emel Ünal