27 – 28 Haziran 2020 tarihlerinde gerçekleşen YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından en doğru seçimi yaparak geleceklerine yön vermek isteyen adaylar, Eskişehir Teknik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’ne yoğun ilgi gösterdi.

17 Ağustos 2020 Pazartesi günü yüz yüze başvurularını gerçekleştiren geleceğin sporcu adayları, özel yetenek sınavında da ter döktüler.

“En iyisi, Eskişehir Teknik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi”

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü özel yetenek sınavına girmek için Fethiye’den Üniversitemize gelen Osman Oksaş (19) Üniversite yaşamına hazırlık sürecinde danışmanlık görevini yürüten öğretmenlerinin kendisini Eskişehir Teknik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’ne yönlendirdiğini belirtti. “Sadece öğretmenlerim değil, çevremdeki herkes beni buraya yönlendirdi” diyen Oksaş, “Eskişehir Teknik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, fiziksel altyapısı ve akademik çalışmaları ile adını sürekli duyduğum bir fakülte. O nedenle Spor Bilimleri Fakültesi’nin bünyesinde yer almayı ve kariyerime burada yön vermeyi çok istiyorum” dedi.

“Başarılı bir sporcu olmak için gerekli altyapıyı şehir ve üniversite iş birliği sağlıyor”

Hatay’dan Antrenörlük Eğitimi Bölümü’ne başvurmak için geldiğini söyleyen Tunay Bıçakçı (20) Eskişehir Teknik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nin spor bilimleri alanında Türkiye’nin en iyi fakültelerinden olduğunu belirtti. Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin şehir (Eskişehir) ile dirsek teması halinde olduğunun da altını çizen Bıçakçı, “Başarılı bir sporcu olmak için gerekli altyapıyı şehir ve Eskişehir Teknik Üniversitesi iş birlikleri sağlıyor. Burada öğrenci olarak yaşamıma devam ederken hem Fakülte’nin güçlü altyapısından hem de Eskişehir’deki spor tesislerinin geniş imkânlarından yararlanma şansına sahip olacağım” dedi.  

“Hem Kampüs hem Fakülte hem de Eskişehir çok güzel”

Ankara’dan Antrenörlük Eğitimi Bölümü’ne başvurmak için gelen Abdülmecit Koca (19), “Hem kampüs, hem fakülte hem de şehir çok güzel. Özellikle eğitim yaşamım boyunca yararlanabileceğim güçlü fiziksel altyapısı Eskişehir Teknik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’ni benim için bir ideal haline getirdi. Umarım bu mücadeleyi kazanıp, geleceğime burada yön verebilirim” dedi.

Antrenörlük Eğitimi Bölümü, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü, Rekreasyon Bölümü ve Spor Yöneticiliği Bölümü olmak üzere toplam dört bölümle 2020 – 2021 Akademik Yılı’nda ev sahipliği yapmak üzere kapılarını açan Eskişehir Teknik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi 20 Ağustos 2020 Perşembe gününe kadar başvuru kabul edecek. 28 Ağustos’ta ise Özel Yetenek Sınavları kesin sonuçları ilan edilecek.