Öğretmenevinde düzenlenen programa; Vali Özdemir Çakacak ve eşi Kevser Çakacak, Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, Odunpazarı Kaymakamı Cemal Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, sertifika almaya hak kazanmış kursiyerler ve davetliler katıldı.

GÜNAY TEK TEK TEŞEKKÜR ETTİ

TADEM Projesinin altyapısına değinen Prof. Dr. Günay, ‘’Kalkınma ekonomisinde ‘kapsayıcı büyüme’ dediğimiz modeller çerçevesinde ‘kapsayıcı yenilikçi politikalar’ önemli bir yer tutar. Bu politikaların hedef kitlesi, kadınlar, işsiz gençler ve engellilerdir. Bir akademisyen olarak hem literatürü yakından takip ediyorum hem de diğer ülkelerdeki uygulama örneklerini. Bu birikimi şehrimiz için kullanmaya karar verdim ve şehrimizin yapısı ve dinamiklerinden yola çıkarak ihtiyaç analizini Sn. Kök ile birlikte yaptık. Hiç bir şey tesadüf değildir, TADEM’lerin bulunduğu mahalleler bile... Niyet iyi, hedef belli, bilgi ve proje uygulama deneyimi ve altyapısı var. Ama yeterli mi, hayır... İşte burada kurumlarımızın desteği ve işbirliği kilit rol oynadı, sinerji ürettiler. Sayın Valim ve Sn. Hanımefendi, öncelikle sizlerin verdiği desteğe ve bu yolculuğa beraber çıktığımız, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarından sorumlu Vali Yardımcımız İsmail Soykan’a, Odunpazarı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğimizden sorumlu Odunpazarı Kaymakamımız Cemal Şahin’e KOSGEB İl Müdürü Kadir Er’e, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen’e, İş-Kur Müdürü Hasan Yoldaş’a ve sahada bizden desteğini esirgemeyen Sn.Volkan Doğan’a, Koordinatörümüz Sn. Bayram Kök’e, her durum ve koşulda Odunpazarı Kadın Gelişim Derneğinde görev alan tüm kadınlara tekrar teşekkürlerimi sunuyorum.’’ Diyerek katkıda bulunanlara teşekkür etti.

GÜÇLÜ KADIN GÜÇLÜ TOPLUM

Prof. Dr. Günay, ‘’Bugün burada aslında iki özel günü kutluyoruz. Girişimcilik haftasında, kadınlar gününde, girişimci kadınlarımıza sertifikalarını veriyoruz. Eskişehir’imizdeki kadınlarımıza uzanan ellerimiz, ülkemizin kollarını oluşturacak. Değerli Misafirler, bu önemli günde bizleri yalnız bırakmayan, daha mutlu, umutlu ve farkındalık seviyesi artmış nesiller yetiştirebilmek için bir araya gelmiş Siz değerli hanımefendilere şükranlarımı sunuyorum. Cumhuriyetten bugüne kadar her alanda tüm görev yapmış, Ülkemize katkıda bulunmuş kadınlarımızı ve ayrıca şehit annelerimizi saygıyla anıyorum. Kadın umut demektir, toplumu umutla besler. Kadın mutluluk demektir, mutlu olduğunda etrafına ışık saçar. Kadın bugün demektir, varlığı ile değer katar. Kadın gelecek demektir, gelecek nesilleri yetiştirir. Bu nedenle, Güçlü Kadın, Güçlü Aile, Güçlü Toplum, Güçlü Ekonomi diyoruz. Kadın temelli başlayan projemizde biz bugüne kadar 2400’ün üzerinde kadına ulaştık. Kadınlara ulaşırken sadece onlara ulaşmakla kalmadık. Aynı zamanda 2400 ailenin evine ulaştık. Biliyoruz ki; Kadın bir ailenin yapı taşıdır. Kadın annedir, kadın eştir, kadın dışarıda çalışıp evine katkı sağlayandır, yeri geldiğinde öğretmendir, yeri geldiğinde doktordur, terzidir.” şeklinde konuştu.

BİR BÜTÜNÜN İKİ EŞİT YARISI

Törende konuşan Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, ‘’Bizler kadın ve erkeğin bir bütünün iki eşit yarısı olduğuna inanan bir gelenekten geliyoruz. Geçmişten günümüze ülkemizde kadınlar, erkeklerle birlikte sosyo-kültürel, siyasal tarihimizin inşa ve ihyasında büyük roller üstlenmişlerdir. Unutulmamalıdır ki, İstiklâl Savaşı’mızda Nene Hatun gibi, Fatma Bacı gibi nice isimsiz kadınımız erkeklerle omuz omuza olmuştur. Aile kurumunun temel taşı, değerlerimizin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu olan kadınlarımızın, sosyal ve ekonomik hayattaki başarıları kadar yetiştirdikleri nesillerle de geleceğimizin şekillenmesine katkıda sağladığını bildiren Vali Çakacak, konuşmasını  “Bu önemli günde bizimle birlikte olan ve kadın emeğinin fark edilmesini sağlayan projeleri destekleyen, milletvekilimiz Sayın Emine Nur Günay Hanımefendi’ye,  STK’larımızın ve ilgili kurumlarımızın gayretlerine ve sundukları katkılara teşekkür etmek istiyorum.