YENİ Parti Eskişehir Ön Seçimi Sonuçlandı

YENİ Parti Eskişehir İl Başkanlığı ön seçiminde oy verme işlemi tamamlandı ve sonuçlar netleşti. İl başkanlığı için tek aday olarak seçime giren Talat Yalaz, üyelerin güçlü desteğini alarak oy kullanan seçmenlerin tamamının güvenini kazandı.

Katılım Oranı Yüzde 69,70 Olarak Gerçekleşti

Ön seçimde oy kullanma hakkı bulunan 11 bin 363 kayıtlı üyeden 7 bin 920’si sandık başına gitti. Sandıklardan çıkan oyların 7 bin 904’ü geçerli sayılırken, 16 oy ise geçersiz kabul edildi. Bu sonuçlarla birlikte seçimdeki katılım oranı yüzde 69,70 seviyesinde gerçekleşti.

Yalaz Geçerli Oyların Tamamını Topladı

Tek adaylı yürütülen yarışta Talat Yalaz, kullanılan 7 bin 904 geçerli oyun tamamını alarak yüzde 100 oy oranına ulaştı. Yalaz’ın elde ettiği bu oy sayısı, partideki toplam kayıtlı seçmen sayısının yaklaşık yüzde 69,56’sına denk geldi.

Rakamlarla Ön Seçim Sonuçları

  • Kayıtlı seçmen: 11.363

  • Kullanılan oy: 7.920

  • Geçerli oy: 7.904

  • Geçersiz oy: 16

  • Talat Yalaz’ın aldığı oy: 7.904

  • Katılım oranı: %69,70

Açıklanan resmi sonuçların ardından Talat Yalaz, YENİ Parti Eskişehir İl Başkanlığı süreci için parti üyelerinden tam destek almış oldu.