Tekirdağ'ın Saray İlçesi'ndeki Galata Deresi yakınlarında yer alan Kanara Kanyonu, doğanın eşsiz güzelliklerinin sergilendiği bir yerdir. Bu bölge, özellikle meşe, gürgen ve yabani kızılcık ağaçlarının yoğun olduğu ormanlık bir alandır. Doğal çeşitliliği ile gönülleri fetheden kanyon, bir döneme damga vuran tarih öncesi çağların yerleşim yeri olarak da dikkati çeker.

Ayrıca vadide bulunan doğal kaya sığınakları, antik çağlarda insanların barınma noktaları olmuştur. Hatta bu sığınaklar, aynı zamanda tarih çağlarında kaya mezarı olarak da kullanılmıştır. Bu durum, Kanara Kanyonu'nun tarihle iç içe geçmiş bir yapıya sahip olduğunu göstermektedir.

Antik çağlarda Kanara Kanyonu'nun bir taş ocağı olarak da hizmet verdiği bilinmektedir. Bu bölgede bulunan ve yaklaşık 40 metre uzunluğunda olan Güngörmez Mağaraları ise, kanyonun bir diğer önemli özelliğidir. Gerek doğa severler gerekse tarihi yapıları incelemeyi sevenler için büyüleyici bir görüntü sergileyen bu mağaralar, belli bir döneme ışık tutan eserler olarak kabul edilmektedir.

Kamp ve macera turizmi tutkunları tarafından son yıllarda adeta bir uğrak noktası haline gelen Kanara Kanyonu, 21 Ekim 2019 tarihinde 'Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı' olarak tescil edilmiştir.  Bu eşsiz doğa parçasının koruma altına alınması ise, gelecek nesillere taşınmasının önünü açacak önemli bir gelişme olarak görülmektedir.