Haber: Buğrahan Doğangil

2024 yerel seçimlerine 5 aydan az bir süre kala yavaş yavaş adaylar veya aday adayları açıklanmaya başladı. Bu açıklamalar sürerken bir yandan da aday olma ihtimali olan isimler üzerinden gelen kulis bilgileri güçlenmeye başladı.

Eskişehir'de öncelikle Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının kimler olacağı büyük merak konusu. Söz sahibi siyasi partilere tabi isimlerden bir tek İYİ Partili Melih Aydın resmi olarak Büyükşehir Başkan Adaylığını açıkladı. AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi adaylarına yönelik ise resmi bir açıklama olmadı. Fakat AKP'den Nebi Hatipoğlu'nun adaylığına kesin gözle bakılıyor. CHP'de ise uzun yıllardır bu makamda oturan Eskişehir'in "Hoca"sı Yılmaz Büyükerşen'in yeniden adaylığı en güçlü seçenek.

Yılmaz Büyükerşen'in yakın çevresine "Adayım" dediği güçlü şekilde kulislerde dillendirilmeye başladı. Aynı zamanda Yılmaz Hoca'nın şehir dışından bir gazeteciye net şekilde aday olduğunu söylediği de kulislerden gelen bir başka bilgi.

ataç 2

Hocanın büyükşehir adayı olması durumunda CHP'de merkez ilçe belediyeleri için adaylıklar da netleşmiş gibi görünüyor.

Ahmet Ataç Tepebaşı için en doğal aday

Tepebaşı'nda mevcut Belediye Başkanlığı görevini yürüten Ahmet Ataç'ın ismi bir süredir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için anılıyordu. Fakat Yılmaz Büyükerşen'in yerinde kalacağı ihtimali çok güçlü olunca Ahmet Ataç'ın yeniden Tepebaşı için en doğal CHP adayı konumunda olduğunu işaret ediyor. Ahmet Ataç büyük bir aksilik olmazsa 2024 yerel seçimlerinde de CHP Tepebaşı Belediye Başkan Adayı olacak gibi görünüyor.