Liglerin bitimiyle birlikte TFF 3. Lig 1. Grup'ta 17. sırayı alan ve teknik olarak küme düşen Eskişehirspor, TFF'nin 3. Lig için statü değişikliği yapmasını ve küme düşmenin kaldırılması kararını bekliyordu. Eskişehirspor yönetiminin yoğun çabalarına rağmen maalesef beklenen karar gelmedi.

Süper Lig Kulüpler Birliği toplantısında 12'ye 8 küme düşmenin kaldırılması reddedildi. Aynı şekilde TFF 1. Lig için de bu karar alınınca henüz resmen tescil edilmeyen TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig için de tabiri caizse malumun ilamı oldu. Başkan Koca'nın verdiği bilgiler doğrultusunda 3. Lig'de küme düşmenin kaldırılmayacağı anlaşıldı ve Eskişehirspor'un Bölgesel Amatör Lig'e düştüğü kesinlik kazandı.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun 2. ve 3. Lig'i bugün ya da cuma günü resmen tescil etmesi bekleniyor.

Eskişehirspor Başkanı Erkan Koca yeni sezonda BAL'da mücadele edeceklerini ve kadro ile teknik ekip çalışmalarına başladıklarını da sözlerine ekledi. Önceliklerinin ellerindeki kadroyu korumak olduğunu dile getiren Başkan Koca alt ligleri bilen ve amatör kümeyi tanıyan futbolcuları da kadroya takviye edeceklerini söyledi. Mevcut kadroda üç oyuncunun sözleşmesinde ise "Bölgesel Amatör Lig'e düşülmesi durumunda ayrılabilir." maddesi bulunuyor.

Yine, Eskişehirspor'un bu ligleri bilen bir hoca arayışında olduğu da Başkan Koca'nın açıklamalarında yer aldı.

1965 yılında kurulan Eskişehirspor tarihinde ilk kez amatör kümeye düştü.