Tuvalet ve banyodaki minik sinekler genellikle koku, nem ve kirlilikten hoşlanırlar. Dolayısıyla, bu canlılardan kurtulmanın ilk adımı tuvaletin temiz ve kuru olmasını sağlamaktır. 

Bu durum, var olan su kaçaklarının giderilmesi ve banyonun her gün düzenli olarak temizlenmesi gerektiği anlamına gelmektedir.

Tuvalet ve banyodaki sinek problemini çözmek için şu yöntemler de kullanılabilir:

Sirke: Tuvalet ve banyodaki sinekleri öldürmede oldukça işe yarar. Su ile karıştırılan sirke banyo içerisine dökülür ve bu karışım sinekleri öldürerek banyonun daha ferah kokmasını sağlar.

Tuz: Tuvalet ve banyo içine atılan tuz, sineklerin vücut sıvılarını emerek onların kurumasına ve böylece ölmesine yardımcı olabilir.

Temizlik Ürünleri: Kimyasal temizlik ürünleri, tuvalet ve banyo temizliği hem de sinek öldürmede kullanılabilir. Ancak bu tür ürünlerin kullanılması esnasında tuvaletin iyi bir şekilde havalandırılması ve ürün talimatlarına uyulması çok önemlidir.

Böcek İlacı: Tuvalet ve banyo temizliği sırasında bir böcek ilacı kullanmak sinekleri öldürmede etkili olabilir. Böcek ilacının kullanımı sırasında dikkatli olunmalı ve bu tür ürünler çocukların ya da evcil hayvanların ulaşamayacağı yerlerde saklanmalıdır.