Sivil Toplumla bir araya gelen Çakırözer, ülke gündemini değerlendirdi.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, bir araya geldiği sivil toplum temsilcileriyle gündemi değerlendirerek, “Ülkenin gündemi, vatandaşın ihtiyacı Başkanlık değil, hergün gelen şehit haberlerinin bitmesi, terörle mücadelede sonuç alınması ve artan işsizliğin sona ermesidir” dedi.

CHP Eskişehir Milletvekili Çakırözer’in de aralarında bulunduğu CHP heyeti temaslarda bulunmak için gittiği Karabük’te sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi. Sivil toplumun sıkıntılarını dinleyen heyet, ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal ve Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’ın da aralarında bulunduğu temaslar sırasında konuşan Çakırözer, “ Hergün asker, polis ve sivil yurttaşlarımızın hayatına kasteden terörün neden olduğu acılar, şehit haberlerinin geldiği ülkemizde gündem ve temel ihtiyaç Başkanlık Sistemi değildir. Olmamalıdır. Türkiye’nin gündemi terörle mücadeledir. Türkiye’nin güvenliği, yurttaşlarımızın can güvenliğidir” dedi.

EKONOMİ DARALIYOR

Yurttaşların ikinci temel sıkıntısının da artan işsizlik, giderek daha da kötüleşen ekonomik göstergelerin günlük hayata olumsuz yansımaları olduğunu belirten Çakırözer, “Türkiye yıllar sonra ilk kez ekonomide daralma yaşıyor. İşsizlikte resmi rakam yüzde 12’lerde. Sokakta yüzde 20’lerde. Her üç gencimizden biri işsiz. Büyük çoğunluğu da üniversite mezunu. Birlikte bunları konuşmamız gerekirken biz Türkiye’de rejimi değiştirecek bir Başkanlık arayışını konuşuyoruz. Vatandaşın önceliği de gündemi de bu değildir. Türkiye’nin, yurttaşların sorunlarının çözüm yolu rejimi değiştirmek değil, sorunlara parlamenter demokrasinin ilkeleri çerçevesinde ortak akıl ile uzlaşı ile çareler aramaktan geçer” dedi.

TERÖRE KARŞI DAYANIŞMA

Konuşmasında teröre karşı hep birlikte uzlaşı sağlanması gerektiğinin altını çizen Çakırözer, “Gerek siyasiler, gerekse sivil toplum kuruluşları terör karşısında birlik olmalı ve kenetlenmeliyiz. Hepimizin ortak dileği terörün sona ermesi, ülkede barış ve huzur ortamının sağlanması, Türkiye’nin bir an önce bu beladan kurtulmasıdır. Terörle mücadeleyi kararlılıkla ve dayanışma içinde yürütürken temel hak ve özgürlüklerden, demokrasiden ve hukuk devletinden asla taviz vermemeliyiz” dedi.