31 Mart Yerel Seçimleri öncesi ziyaretlerini sürdüren Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce son olarak Sevinç ve Ağapınar Mahallesi’nde düzenlenen iftar programında vatandaşlarla bir araya geldi. Eskişehir’de büyükbaş ve küçükbaş hayvancılığın en çok kendi mahallelerinde yapıldığını söyleyen vatandaşlar, mahallelerine mezbaha istediklerini belirtti.  5 yıllık vizyon projeleri arasında kırsalın güçlenmesi için çeşitli projeler hazırladıklarını belirten Ayşe Ünlüce, en önemli projelerden birinin de Halk Et olduğunu söyledi. “Halk Et, Eskişehir'deki vatandaşlarımıza kaliteli et ve et ürünlerini uygun fiyatlarla sunmayı hedefleyen bir projedir” diyen Ayşe Ünlüce, kırsala can suyu olacaklarını söyledi. 

Ayşe Ünlüce, “Bu projeyle, alım garantisi vererek yerel besicilerin ekonomik durumunu iyileştirmeyi ve ilimizdeki hayvancılık sektörünü tekrar canlandırmayı amaçlıyoruz. Ayrıca, kasaplara özel uygun fiyatlar üzerinden toptan et satışı yaparak, yerel esnafı da destekleyeceğiz. Ayrıca kuracağımız modern mezbaha ile, hem bölgesel hem de ulusal düzeyde hayvan kesimi ve et işleme sektöründe bir model olmayı hedefleyerek, çevresel sürdürülebilirliği, hayvan refahını ve gıda güvenliğini ön planda tutacağız. Ayrıca yaşama geçireceğimiz mobil mezbaha ile ilçelerimizde belirli günlerde kesim hizmeti vereceğiz” ifadelerini kullandı. Halk Et sayesinde kırsaldaki üretici güçlenirken Eskişehirli vatandaşların da merkezde kaliteli, güvenilir ve ucuz et tüketebileceğini söyledi. 

Bunun yanı sıra Sevinç ve Ağapınar Mahallelerinin Eskişehir Organize Sanayi Bölgesine çok yakın olduğunu bu yüzden imar konusunda her iki mahallede de çalışmalara başlamak istediklerini söyledi. 

Toplantılara Sevinç Mahalle Muhtarı Tekin İşli, Ağapınar Mahalle Muhtarı Engin Erşan ve mahalle sakinleri katıldı.