Özellikle Hayat Bilgisi ve Fen Bilimleri derslerini okul dışı bireysel ve toplu etkinlikler ve okul gezileri ile süsleyen Uzm. Sınıf Öğretmeni Volkan Kaplaner, “Geziler çocuklara; olayları, kişileri ve doğal koşulları içinde tanıma, bu kişilerin sorunlarını kavrama, eleştirel düşünme yeteneğini geliştirme, kişilere ve olaylara nesnel ölçümlerle yaklaşma, sorumluluk duygusu gibi önemli beceriler kazandırır.” dedi. 

Bilim-Deney Merkezinden Sarar Tekstil Fabrikasına, Su arıtma Tesisinden, Güneş enerji Santarline, Türk Dünyası Kültür Merkezi’nden  Zooloji Müzesine, Sivrihisar İlçesinden Yunusemre Kasabasına, Ankara’ya kadar geziler düzenlediklerini söyleyen Kaplaner, “Çocuklarımızı sinema ve tiyatro ile tanıştırdık. Ebru sanatı, ahşap işleme sanatı, cam sanatı vb birçok güzel sanat dallarıyla öğrencilerimizin hemhal olmasına vesile olduk” ifadelerini kullandı. 

Öğrencilerin toplum içerisinde davranışlarını gözlemleyip onlara hayata dair dersler verdiğini ifade eden Kaplaner, “Örneğin Odunpazarı Meydanı’ndaki bir helvacıdan yarım kilo met helvası nasıl alınır? Kaç paradır? Para üstü nasıl alınır? Öğrencilerimiz gördüler. Semt pazarından alışveriş yaptılar. 21 Mart Nevruz Ateşi üzerinden atladılar. Kurşunlu Külliye’sinde Mevlevihane’de Semazenlerle birlikte semah döndüler. Sivrihisar’da Nasrettin Hoca’yı Sarıköy’de Yunus Emre’yi tanıdılar. Polatlı Duatepe’de Atatürk’ün askeri dehasına şahit oldular.  Madenleri, bitkileri ve hayvanları bilim adamları ve uzmanlarından dinlediler.  Köy yaşamına dair ziyaretlerde bulunduk. Ahır , tarla, traktör vs yerinde inceledik. Bunun yanında sözlü ve yazılı iletişim ve hitabet konularında öğrencilerimize fırsatlar sunarak kendilerini en iyi şekilde ifade etmelerine yönelik farkındalık sağladık. Okul dışı etkinlerimiz sırasında toplu taşıma aracı nasıl kullanılır? Nereye, nasıl gidilir, hangi kurumu kim idare eder? Kiminle nasıl konuşulur? gibi görgü konularında da tecrübe edindik” dedi.

Gelecek Yılda da ders içindeki öğrenci merkezli yaparak yaşayarak öğrenme modelini uygulamaya devam edeceklerini ifade eden Volkan Kaplaner, sözlerine en büyük arzusunun öğrencileriyle birlikte yurtdışı bir Proje çerçevesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün doğduğu evi ziyaret etmek ve Evlad-ı Fatihan olarak adlandırılan Balkan-Türk Coğrafyasını yerinde görmek olduğunu ekledi.