Eskişehir Bölge Tahmin Ve Erken Uyarı Merkezi’nden alınan bilgilere göre; Eskişehir'e önümüzdeki günlerde yağış geleceği belirtildi.

Pazar gününden itibaren Eskişehir'e, balkanlar üzerinden gelen yeni bir yağışlı sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor. 18.11.2017 Cumartesi günü Eskişehir'in parçalı bulutlu geçeceği, iç kesimlerde pus ve yer yer sis hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor.

19.11.2017 Pazar günü ise şehrin parçalı, çok bulutlu geçeceği; Bursa, Bilecik ve Kütahya illerinde ise sağanak yağışların görüleceği tahmin ediliyor.

20.11.2017 Pazartesi: Bölge genelinin çok bulutlu ve yağışlı olacağı, yağışların genellikle yağmur, yükseklerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı; sıcaklıkların akşam saatlerinden itibaren hissedilir derecede azalacağı (6-10 derece) tahmin edilmektedir. Rüzgârın Marmara Denizinde ve Bursa’nın kuzey kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (30-60 Km/S) esmesi beklenmektedir.

21.11.2017 Salı : Bölge genelinin çok bulutlu geçeceği tahmin edilmektedir.

22.11.2017 Çarşamba: Bölge genelinin çok bulutlu yağışlı geçmesi; yağışların Bursa ve Bilecik illerinde genellikle yağmur, yüksek kesimlerinde ve Eskişehir ile Kütahya il genellerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Kar yağışları nedeniyle karayollarında buzlanma ve don olayının da etkisiyle ulaşımda aksamalar olabileceğinden vatandaşlarımızın ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.