Küçük kör sinekler nasıl yok edilir sorusu yaz aylarının gelmesiyle birlikte pek çok kimse tarafından cevabı en çok aranan ve şikayet edilen durumların başında gelmektedir. Özellikle evi küçük sinekler bastı sorunu hemen herkes tarafından en çok mustarip olunan sorunlar arasındadır. Küçük sinekler, büyük ve iri kara sineklere oranla çok daha sinir bozucu olabildiği gibi aynı zamanda insan sağlığını olumsuz etkileyebilme potansiyeline de sahiptir.

Bu kapsamda küçük kör sinekler nasıl yok edilir? Merak edenler için etkili birkaç yöntemin olduğu başlangıç aşamasında belirtilmelidir. Son derece sinir bozucu bu küçük oluşumların yaşam alanlarından uzak tutulması ve yaz aylarında olabildiğince sineklerden kaçınmak için yapılması gerekenler son derece basittir.

Küçük Sinek Türleri

Öncelikli olarak küçük sinek türleri kapsamında bir inceleme yapmak gerekirse bu oluşumların yaşam alanlarından en uzakta kalması adına aktif çözüm önerileri daha açık bir biçimde ortaya konulabilir. Dünya genelinde tanımlanmış milyonlarca sinek türü olduğu gibi küçük sineklerinde tahmin edileceği üzere birçok farklı çeşidi bulunmaktadır.

Küçük sinek türleri arasında bulunan ve ülkemizde daha çok görülen küçük oluşumlu, çoğunlukla helezonik ya da spiral yörüngelerde hareket eden sinek türleri şu şekilde sıralanabilir:

  • Meyve sinekleri
  • Lağım sinekleri
  • Mantar sinekleri

Her ne kadar küçük sinek türleri belirtilmiş olan sinek türlerinden katbekat daha fazla olsa da ülkemizde yaygın bir biçimde görülen küçük sinekler çoğunlukla 3 farklı kategoride bulunmaktadır.

Üstelik tüm bu küçük sinek türleri farklı yörelerde farkı isimlerle anılır. Lağım sinekleri bazı bölgelerde kör sinek olarak adlandırıldığı gibi bazı bölgelerde ise avare sinekler olarak bilinmektedir. Tanımlamalar farklı olsa da bu noktada işaret edilen küçük sinek türleri, belirtilmiş olduğu gibi havada eliptik bir yörünge çizen ve çoğunlukla koloni halde bulunan ve yere inmeme konusunda son derece ısrarcı olan oluşumlardır.

Görünmeyen Küçük Sinekler

Belirtilmiş olan sinek türlerine bazı bölge ve yörelerde görünmeyen küçük sinekler ya da lağım sinekleri adı da verilmektedir. Bu sineklere görünmeyen sinek denmesinin en temel sebebi tahmin edileceği üzere çoğunlukla ışıkta ya da doğrudan bir ışın yansımasıyla ancak görülebiliyor olmalarıdır.

Çoğunlukla bu tarz sineklerin yakınına gidinceye dek görülmezler. Bu türden sineklerin oluşumundan rahatsız olanlar için lağım sineği nasıl yok edilir? Sorusuna son derece basit birkaç çözüm önerisi bulmaksa olanaklıdır.  

Lağım Sineği Nasıl Yok Edilir?

Oldukça basit olan birkaç yöntem denerek küçük kör sineklerden kurtulmak mümkündür. Lağım sineği nasıl yok edilir merak edenler için kesin çözüm önerileri şu şekilde sıralanabilir:

  • Sirkeli Su: Küçük bir bardağa sirkeli su koymak ve bu bardağı sineklerin oluştuğu bölgede bekletmek yeterli olacaktır. Sineklerin tek tek ölüp bardağın içerisinde düşeceğini gözlemleyebilirsiniz.

  • Limon ve Karanfil Bileşimi: Yarım bir limon parçasına küçük delikler açmak ve bu deliklere karanfil yerleştirmek bu küçük oluşumların sonunu getirecek bir diğer yöntemdir.
  • Limon Yağının Benzersiz Özelliği: Bir litre kadar temiz suya bir limon kadar limon suyu damlatmak ve bunu spreyle sinek oluşumunun ortaya çıktığı bölgeye yaymak kör sineklerden kurtulmanızı sağlayacaktır.
  • Kavanoz Tuzağı: Bir litrelik kavanozun açık olan bölümünü streçle kaplayıp, strecin üzerine ufak delikler açmak sineklerin burada hapsolması için yeterli olacaktır. Tabi ki bu noktada kavanozun içerisinde şekerli bir yiyecek koymak unutulmamalıdır.