Türkiye Cumhuriyeti’nin Anayasaya göre “Hukuk Devleti” olduğuna dikkat çeken Zeybek, Yargıtay hakimlerine “Ne yaptınız?” diye sordu.

Atılan bu adımı “Devleti kökünden sarsacak bir hamle olarak değerlendiren Zeybek, sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“DEVLETİN BEKASI İÇİN KORKUTUCU BOZULMA”

YARGITAY 3.CEZA DAİRESİ YARGIÇLARI! Ne yaptınız? Anayasa Mahkemesinin yargıçlarının bir kararlarıyla ilgili suç duyurusunda bulunan yargıçlar, devleti kökünden sarsacak bir yanlış yapmışlardır. Açtıkları yol kendilerini de suçluluğa sürükleyecek bir yoldur. Birilerine de bu kararları, ya da başka kararlarıyla ilgili suç duyurusunda bulunmak yolu açılmıştır. Yargıtay yargıçlığına dek yükselmiş olanlar, böylesine us dışı bir yola giriyorlarsa, yaptıkları bu büyük yanlış yaptırımsız kalacaksa, bütün yargı düzenimizin gözden geçirilmesi gerekecektir. Anayasa Mahkemesi ile ilgili ileri geri konuşan kimi politikacıların konuşmaları 3.Ceza Dairesi yargıçlarını etkilemiş ise, bu durum Devletin Bekası için çok büyük bir korkutucu bozulma demektir.

“ANAYASAMIZA GÖRE TÜRKİYE BİR HUKUK DEVLETİDİR”

Türkiye Cumhuriyeti Anayasamıza göre, bir Hukuk Devleti’dir. Bu niteliğine hem de yargının içinden yapılan bu saldırıyı kınıyoruz. ATA PARTİ olarak, Atacılar olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin Temel niteliklerini değiştirmeye yönelik bütün işlerin, eylemlerin, girişimlerin karşısında olduğumuzu bir kez daha Türk Kamuoyuna duyuruyoruz.