Haber: Buğrahan Doğangil

Eskişehir Haber26 Facebook kanalında Buğrahan Doğangil'in konuğu olan ve sorularını yanıtlayan 2 Eylül Spor Kulübü Başkanı Safa Üstünbaş, 2 Eylül Spor kulübünün hedefleri ve gelecek planları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Keyifli geçen sohbette Safa Üstünbaş 2 Eylül Spor Kulübü ile ilgili ve amatör kulüplerin işleyişi ile ilgili detayları izleyiciler ile paylaştı.

safa üstünbaş  (1)

2 Eylül'de ilk hedef şampiyonluğa ulaşmak

Geçtiğimiz sezonda da Eskişehir Süper Amatör Lig'de yer alan fakat istediği başarıyı yakalayamayan 2 Eylül Spor Kulübü Safa Üstünbaş ve yeni yönetim kurulu önderliğinde bu sezon şampiyonluğa net bir şekilde ulaşmayı hedefliyor. Yönetim kurulana katılan yeni isimler, Oktay Arıkan ve ekibinin takımın başına gelmesiyle yeni bir teknik heyet oluşuturulması ve yapılan önemli transfler 2 Eylül'ün şampiyonluğa ne kadar inandığını gösteriyor.

Safa Üstünbaş yaptıkları bu atılımlar doğrultusunda hedeflerinin bu sezon sonunda Bölgesel Amatör Lig'e yükselmek olduğunu üstüne basa basa ifade etti. Yeni teknik heyete son derece güvendiklerini ve Oktay Hoca ve güçlü kadro ile şampiyon olmak istediklerini dile getiren Safa Üstünbaş bunu başarabilecek güçte olduklarını da söyledi.

Safa Üstünbaş: "İnşallah önümüzdeki sezon Eskişehirspor'u tekrar TFF 3. Lig'e göndereceğiz ve biz de BAL'a çıkacağız. Böylece Eskişehir'in futbolunu yeniden, adım adım canladırmaya başlayacağız. Buna diğer kulüpler de eşlik ederse Eskişehir futbolu eski görkemli günlerine geri dönebilir."

safa üstünbaş  (1)

Safa Üstünbaş: "Teknik heyete ve futbolculara şampiyonluk yolunda sonuna kadar güveniyorum."

Safa Üstünbaş: "Biz yaz transfer dönemi öncesinde iddialı bir kadro kurmadan önce hocamızı bulmaya yöneldik. Birkaç hoca ile görüştük bu hocalar arasından Oktay Arıkan ile sinerjimiz tuttu ve projelerimize uygun olduğunu gördük. Zaten Oktay Arıkan'ı Necdet Emre Özbayer'in yardımcısı olduğu dönemden de bizzat tanıyoruz. Hakkında olumsuz bir şey duymadık ve kendisinin futbola olan tutkusu bizi Oktay Arıkan ve ekibine yöneltti."

Şehir dışından önemli bir transfer yapan, Eskişehir içinden çok önemli isimler ile transfer döneminde anlaşan 2 Eylül Spor Kulübü şu ana kadar attığı adımlar ile Eskişehir Süper Amatör Lig'in kağıt üzerinde en iddialı takımı olarak görünüyor. Buğrahan Doğangil'in; "Bu güçlü ve sükseli kadrodan herkes şampiyonluk bekliyor. Bu takım ve sizin üzerinizde baskı yaratır mı?" sorusuna Safa Üstünbaş; "Asla bu bizim üzerimizde olumsuz bir baskı oluşturmaz. Zaten yola çıkarken ve bu kadroyu kurarken bizim şampiyon olmaktan daha aşağı bir hedefimiz yoktu. Bu hedef doğrultusunda yola çıkarken iddialı kadro kurmak atılması gereken ilk adımlardan biriydi." dedi.

Safa Üstünbaş'ın ifadelerine göre 2 Eylül Spor Kulübü kadrosuna kattığı önemli isimlerin yanına 3-4 transfer daha yaparak yaz transfer dönemini kapatacak. Öncelikli transfer hedefinde sağ bek mevkiine oyuncu almak var. 2 Eylül transferleri tamamlandıktan sonra bir takım yemeği ile birlikte, takvim belli olduktan sonra takvime göre top başı yapacak.

Safa Üstünbaş: "2 Eylül Spor Kulübü Başkanı olmamda amatör futbola ve Eskişehirspor'a olan tutkum etkili oldu."

2 Eylül Spor Kulübü Başkanı olan Safa Üstünbaş aynı zamanda Eskişehirspor'da da Erkan Koca başkanlığındaki yönetim kurulunda asbaşkanlık görevlerinden birini icra ediyor. Safa Üstünbaş hem Eskişehirspor yönetimine girmesinde hem de 2 Eylül Spor Kulübü'nde başkanlığa kadar yükselmesinde futbola, Eskişehirspor'a olan tutkusunun etkili olduğunu dile getirdi. Etrafında onlarca arkadaşının amatör futbol oynaması veya sporun içinde bulunmasının da 2 Eylül'de görev almasını teşvik ettiğini söyleyen Üstünbaş, genel sektreterlikden başlayıp başkanlığa uzanan 2 Eylül Spor kulübü macerasını da Eskişehir Haber26 izleyicilerine anlattı.

safa üstünbaş  (1)

Safa Üstünbaş: "Biz hem Eskişehirspor'a hem de Eskişehir sporuna katkı sağlayacak bir spor kulübü yapısı inşa etmek için yola çıktık."

Safa Üstünbaş; "Bu şehirde bir Eskişehirspor gerçeği var. Eskişehirspor'a ne olursa olsun bu köklü camianın önüne geçebilecek bir başka kulüp Eskişehir'de yok. Bizim 2 Eylül Spor Kulübü olarak ilk amaçlarımızdan biri Eskişehirspor'a oyuncu veren ve katkı sağlayan bir kulüp olmak, hatta pilot takım olmak. Aynı zamanda Eskişehir futboluna, hatta sporun diğer branşlarına yeni yetenekler kazandırmaya çalışan bir yapı kurmak." diyerek 2 Eylül Spor Kulübü'nün genel misyonu hakkında konuşmasına başladı.

Safa Üstünbaş daha sonra; " Tüm bu söylediklerimizi yapmak için hem futbol A takımının hem altyapı ve tesisleşmenin iyi bir noktaya gelmesi önemli. Biz A takımın sportif başarısı başta olmak üzere üç kulvarda da 2 Eylül Spor Kulübü'nü iyi bir noktaya, kısa sürede taşımak istiyoruz. BAL Ligi'ne çıkmak, orada kalıcı olmak istiyoruz. Aynı zamanda altyapımız ve tesislerimiz ile yalnızca futbola değil sporun diğer branşlarına da sporcu yetiştirecek bir seviyeye gelmek istiyoruz. Bizim uzun vadeli planlarımız arasında 2 Eylül'ü komple bir spor kulübü haline getirmek ve sporun tüm branşlarına katılımcı olacak bir yapı oluşturmak var" dedi.

Altyapıda iddialı ve yarşmacı takımlar kurmak için çalışmalara başladıklarını da ifade eden Safa Üsütnbaş "2 Eylül Spor Akademi" çatısı altında şimdilik U11 ve U13 olmak üzere iki yaş grubunda yaklaşık 65 civarında futbolcuya kapılarını açtıklarını da söyledi. Başkan Üstünbaş yakın zamanda bu gruplara U17 ve U19 takımlarını da eklemek istediklerini aktardı.