İsimler, bireylerin sosyal kimliklerini ifade etme ve toplum içerisindeki bağlarını güçlendirme aracıdır. Ancak isim trendlerini belirleyen birçok faktör vardır. Bu faktörler, nüfus bilgileri ve sosyo-kültürel trendleri içerir. Bu alanda yapılan son araştırmayı, sizler için derledik.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) verilerine göre, İşte Afyonkarahisar'da en çok kullanılan isimler.

Erkek İsimlerinde Mehmet Başı Çekiyor

ADNKS verilerine göre, Afyonkarahisar'da erkek isimlerinde öne çıkan isimler şunlar oldu: Mehmet 14.125, Ahmet 12.703, Mustafa 11.955, Ali 9.486 ve İbrahim 7.971. Bu isimler, genel olarak Türkiye'de de yaygın olarak kullanılan isimler arasında yer almaktadır.

Kadın İsimleri Arasında Ayşe Rakipsiz

Kadınlar arasında ise Ayşe ismi 11.914 ile en popüler isim olurken, onu Fatma 11.243, Emine 10.115, Hatice 9.747 ve Sultan 9.169 isimli kadınlar takip ediyor.

ADNKS verileri, sosyal ve kültürel trendlerin ne olduğuna dair bilgiler sunarken, aynı zamanda bu trendlerin Afyonkarahisar'da ne şekilde yansıdığını da ortaya koymaktadır. Bu durum, isim seçimlerinin, bölgesel ve yaşamsal faktörlerden ne ölçüde etkilendiğini göstermek özelliği taşıyor.