Haber: Buğrahan Doğangil

Eskişehir'in tanınan iş insanlarından ve Eskişehir AK Parti teşkilatının kuruluşundan bu yana en güçlü isimlerinden biri olan Ahmet Sivri, 2019 yerel seçimlerinde olduğu gibi 2024 yerel seçimleri için de Tepebaşı Belediye Başkan aday adayı olduğunu resmen açıkladı. Ahmet Sivri aday adayı başvuru ve tanıtım toplantısında Tepebaşı ve Eskişehir için elini taşın altına koymaya ve elinden geleni yapmaya hazır olduğuna vurgu yaptı.

IMG_4235

Ahmet Sivri AK Parti İl Başkanlığı'nda bugün saat 15.00'te düzenlenen toplantı ile epebaşı Belediye Başkan aday adaylığı başvurusunu resmen yaptı. Oldukça kalabalık olan salonda Ahmet Sivri'yi dava arkadaşları ve sevenleri yalnız bırakmadı. Ahmet Sivri'nin konuşması esnasında zaman zaman duygu dolu anlar yaşaması ve gözlerinin dolması da dikkatlerden kaçmadı. Sivri'nin bu samimi hali salonda da duygusal bir atmosfer oluşturdu.

Ahmet Sivri Kimdir?

IMG_4273

Ahmet Sivri 1975 senesinde Eskişehir’de dünyaya geldi. Aslen Çifteler ilçesinin Kadıkuyusu köyünden olan Sivri ilk ve orta öğrenimini Eskişehir'in Çamlıca mahallesinde tamamladı. Neredeyse bütün hayatı Çamlıca’da geçen Ahmet Sivri, Ahmet Kanatlı Lisesi mezun oldu. Okul hayatı devam ederken çalışma ve iş hayatına başlayan Sivri bugün Eskişehir iş dünyasının en güçlü isimleri arasında yer alıyor. Evli ve 5 çocouk babası olan Ahmet Sivri inşaat, mobilya gibi sektörde önemli yatırımlara sahip. Ahmet Sivri iş hayatında başarılı olduğu kadar siyasi hayatında da başarılı bir isim.

Siyasi yaşamı AK Parti ile başlayan Ahmet Sivri 2008 yılında AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanlığını kuran isimlerden biri olarak ön plana çıkıyor. 2009-2011 yılları arasında Tepebaşı İlçe Başkanlığı da yapan Sivri, 2011 genel seçimlerinde milletvekili aday adaylığı için görevinden ayrıldı. Ayrıca Ahmet Sivri, 2014 yerel seçimlerinde Tepebaşı Belediyesi Meclis Üyesi seçildi. 2014-2019 arasında bu görevini sürdürdü. 2019 yerel seçimlerinde ise Tepebaşı Belediye Başkan aday adayı oldu.

Ahmet Sivri; "Tepebaşı’na dair hayali olan herkesin desteğini bekliyorum!”

Resmi olarak Tepebaşı'ndan AK Parti Belediye Başkan aday adaylığını açıklayan Ahmet Sivri düzenlediği toplantıda bazı açıklamalarda bulundu. Ahmet Sivri;

"Tepebaşı’na dair hayali olan herkesin desteğini bekliyorum. Tepebaşında doğan artık Tepebaşı'nda doyacak." diyerek Tepebaşı'nda hayatını sürdüren vatandaşların en iyi hizmete layık olduğuna vurgu yaptı.

IMG_4267

Ahmet Sivri konuşmasının devamında ise;

"Böyle bir kalabalıktan gelen destekten duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Belediyecilik hizmet makamıdır, hizmet kurumudur. Bir işi arzu ve içtenlikle yaparsanız başarılı sonuç elde edilebilir. Bu işler aynı zamanda, ekip işiyle mümkün olur. Bizim Tepebaşı için ekibimiz hazır.

Değerli hemşerilerim bizi bekleyenler var. Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde doğan çocuk bizden hizmet bekliyor. Sokakta oyun alanı bulamayan çocuk bizi bekliyor. Tepebaşı'nda daha fazla spor alanı isteyen gençler, evi çekip çevirmeye çalışan kadınlarımız bizi bekliyor. Tüm emekli vatandaşlarımız bizi bekliyor. Biz herkese elimizi uzatmaktan çekinmeyeceğiz, ayrım yapmayacağız. Herkesin yanında olan bir belediye olacağız. Ben vatandaşlara ve Tepebaşı'na belediye başkanı olmaya değil yol arkadaşı olmaya geliyorum!” dedi.