Haber: Buğrahan Doğangil

AK Parti'den Odunpazarı Belediye Başkan aday adaylığını, AK Parti İl Başkanlığı binasında, bugün saat 13.30'da düzenlediği toplantı ile resmen ilan eden Hasan Hüseyin Köksal büyükl teveccüh ile karşılandı. Toplantı salonunu hınca hıç dolduran partililer ve Köksal destekçileri aday adaylığı sürecinde Köksal'ın yanında olduklarını gösterdi. Aynı zamanda Hasan Hüseyin Köksal AK Parti il binasına gelirken meşaleler ve tezahüratlar ile karşılandı. Köksal adaylığını açıklayacağı toplantıda büyük ilgi gördü ve Köksal'ın aday adaylığı açıklaması adeta bir gövde gösterisine dönüştü.

IMG_4193

Hasan Hüseyin Köksal Kimdir?

1985 yılında, Emirdağ'da dünyaya gelen Köksal lise eğitimini tamamlayana kadar Emirdağ'da öğrenim gördü. Daha sonra, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümüne giren Köksal bu bölümden mezun oldu.

İlk olarak memuriyet hayatına Mahmudiye Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunda, acil tıp teknisyeni olarak başlayan Hüseyin Köksal ilçede olmasına rağmen başarılı çalışmaları ile, Eskişehir Sağlık Sen Şube Başkanı olarak seçildi. Evli ve İki çocuk babası olan H. Hüseyin Köksal Eskişehir Sağlık Sen Şube Başkanı olmasının dışında birçok sivil toplum kuruluşunda aktif rol alıyor. Aynı zamanda Eskişehir Sağlıkspor üst kurul delegesi de olan Köksal'ın bir de kendisine ait şirketi bulunuyor.

IMG_4169

Köksal; "Bu şehrin her sokağında alın terimiz var. 20 yıldır girmediğimiz cadde ve sokak kalmadı."

Eskişehir'in hemen her sokağında alın teri ve emeği olduğuna vurgu yapan Hasan Hüseyin Köksal;

“20 yıldır bu şehirde girmediğimiz sokak ve cadde kalmadı. Emeğimiz ve alın terimizin olduğu bu şehirde 10 yıldır bir gram bile ilerlemenin olmaması bizi çok üzüyor. 10 yıldır kaybedenin Odunpazarı olduğunu bildiğim için Odunpazarı'nda değişimin şart olduğun düşünüyorum. Odunpazarı'nın bütün sorunları 10 yıldır konuşuluyor ancak; ortada çözümden bahseden kimse yok. 10 yıldır sahada güçlü bir teşkilat çalışması içinde olduğumuza inanıyorum. Girip çıkmadığımız bir tane ev neredeyse kalmadı. Yaklaşık iki aydır Odunpazarı’nda yaşayan 25 bin hemşerimizin ayağına giderek hemen hepi ile birebir görüşmeler gerçekleştirdim. Bütün hepsinin dertlerini bire bir dinledim ve bu dertleri çözmek için Odunpazarı'na belediye başkanı olmak istiyorum." dedi.

Hasan Hüseyin Köksal konuşmasının devamında ise Odunpazarı'nda yapmak istediği değişimlere, halk ve devlet ile belediyeyi barıştırma arzusuna yönelik açıklamalarda bulundu.