Haber: Buğrahan Doğangil

2023 Genel Seçimleri'nde İYİ Parti'den Eskişehir 1. sıra adayı olan ve milletvekili seçilen Nebi Hatipoğlu geçtiğimiz günlerde partisinden tabiri ciazse ortalığı dağıtarak istifa etti. Hatipoğlu'nun istifasından kısa bir süre sonra ise AKP saflarına geçiş yapması hem İYİ Parti'de hem de tüm kamuoyunda büyük tartışmalara yol açtı.

Güncel olarak AK Parti Eskişehir Milletvekili olan Nebi Hatipoğlu, İYİ Parti'den ayrıldıktan sonra partisini çok ağır eleştirilere tutarken hem partisinden hem de iktidara muhalif kanattan da kendisine çığ gibi büyüyen tepkiler gelmeye başladı.

Milletvekili Hatipoğlu'nun 14 Kasım gübü saat 19.00'da Habertürk'te yayınlanan "Ana Haber Bülteni" progrmına konuk olması ve orada yaptığı açıklamlar ise gündemi biraz daha sıcak hale getirdi ve Hatipoğlu isminin üzerindeki tartışmalara seviye atlattı.

Nebi Hatipoğlu programda tarafına atfedilen suçlamlara itiraz edip bunların iftira olduğunu söylerken, moderatör Mehmet Akif Ersoy'un sorduğu "Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olacak mısınız?" sorusuna "Evet, aday olmayı istiyorum hem de çok isterim. Elbette kararı Sayın Cumhurbaşkanı verecek." şeklindeki cevabı bir anda gündemi farklı bir noktaya taşıdı.

Zaten AKP'den Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adı geçen Hatipoğlu'nun by açıklaması kulislerde sıkça anılan iddiaların somutlaşmasını sağladı.

idris nebi

Nebi Hatipoğlu AK Parti'den garanti mi aldı?

Canlı yayında Hatipoğlu'nun addaylık açıklaması ve sonrasında AKP kulislerinden gelen "Büyükşehir adayı kesinlikle bir sanayici olacak." iddiaları Nebi Hatipoğlu'nun AKP'den büyükşehir adayı olacağı yönündeki iddiaları çok güçlü kılıyor. Aynı zamanda kamuoyunda da AKP adayının Hatipoğlu olmasına garanti gözle bakılıyor. Bu durum Hatipoğlu deestekçilerini sevindiriyor olsa da karşıt görüşlüler ise Nebi Hatipoğlu'nun AKP'ye geçerken adaylık için garanti aldığını iddia ediyor.

Bu iddiaların doğru olma olasılığı AKP tabanında bir iç karışıklık yaratır mı? Adeta tepeden gelen ve partiye dahil olan Hatipoğlu'nun adaylığı Eskişehir AKP teşkilatında bir soru işareti oluşturur mu? soruları bu iddialar sonrasında kamuyounu meşgul etmeye başladı.