Haber: Buğrahan Doğangil

AK Parti 2024 yerel seçimleri için aday addaylığı başvurularının  kabulünü 17 Kasım'dan 22 Kasım tarihine kadar uzattı. 22 Kasım'a kısa bir süre kalırken Eskişehir'de özellikle büyükşehir ve merkez ilçelerdeki aday adaylığı ve adaylık yarışması gündemi oldukça meşgul ediyor.

İktidar partisinden Eskişehir'de aday adayı olacak isimler yavaş yavaş başvurularını tamamlamaya ve resmi aday adaylığı açıklamalarını yapmaya başladı. Ancak bu isimlerin neredeyse tamamı merkez ilçe Odunpazarı'nda. Şimdilik 6 isim Odunpazarı'nda adaylık için yarışacak gibi görünüyor.

Büyükşehir Belediyesi için kararın Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelmesi bekleniyor. Bu nedenle Eskişehir Büyükşehir adayı için henüz söylentilerden öteye geçen bir durum yok. Fakat bir diğer merkez ilçe Tepebaşı'nda kısmen sürpriz bir ismin aday adaylığı söz konusu.

Tepebaşı adaylığı için Dündar Ünlü sesleri yükselmeye başladı

Tepebaşı Belediye Başkan Adaylığı için şu ana kadar aday adaylığını çok önceden açıklayan Ahmet Sivri dışında çok iddialı bir isim görünmüyor. Ahmet Sivri dışında Tepebaşı için Fazlı Özkartal da aday adaylığını açıkladı ancak; iki isim arasında Sivri'nin aday olması daha olası görünüyor. Fakat son günlerde güçlenen bir iddia Tepebaşı'nda gözlerin tanıdık bir isme çevrilmesine neden oluyor.

İsmi Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için de halen geçen ve kulislerde ismi sıkça anılan Dündar Ünlü'nün Tepebaşı Belediye Başkanlığı için aday adayı olacağı gündeme geldi. Büyükşehirde Nebi Hatipoğlu ismine yönelmesi muhtemel olan AK Parti'nin Dündar Ünlü'ye Tepebaşı'nı teklif ettiği dedikoduları var.

Dündar Ünlü'nün ise bu teklife çok sıcak baktığı ve hatta Ankara'da kulis çalışmalarına başladığı konuşuluyor. AK Parti kulislerinden ve kamuoyundan gelen dedikodular Dündar Ünlü'nün Tepebaşı için rekabete girmeye hazır olduğunu söylüyor.