Haber: Buğrahan Doğangil

Eskişehir futbolunu TFF 3. Lig'de temsil etmeye hazırlanan Anadolu Üniversitesi Spor Kulübü yaz hazırlık dönemini dolu dolu ve yoğun şekilde geçiriyor. TFF 3. Lig'de sezonun başlamasına yaklaşık 2 haftalık bir süre varken üçüncü etap kamp çalışmalarına bugün, Eskişehir'de başlayan Anadolu Üniversitesi çalışmalarını 1 Eylül tarihine kadar devam ettirecek.

Üçüncü etap kamp çalışmalarına start veren temsilcimizin başarılı teknik direktörü Sertaç Gezer Afyonkarahisar'da gerçekleştirilen ikinci etap kampına dair ve takımın şu anki genel durumuna dair Eskişehir Haber26'ya açıklamalarda bulundu.

anadolu sertaç (2)

T.D. Sertaç Gezer takımının genel durumundan memnun

Teknik Direktör Sertaç Gezer takımda yeni oyuncuların fazla olmasına rağmen takım içi uyumu kısa sürede yakaladıklarını söyledi. Bu kadar kısa sürede iyi bir uyum yakalanmasında takımın ağabeyi statüsünde olan tecrübeli futbolcuların büyük katkısı olduğuna dikkat çeken Gezer, tecrübeli oyuncularına teşekkür etti. Bunun yanında genç futbolcuların da takıma hızlı adepte olduğunu ve ağabeylerinden takımdaşlık, arkadaşlık duygusunu çabuk kaptıklarına da vurgu yaptı.

Sertaç Gezer ayrıca TFF 3. Lig'de ilk kez yer alacak Anadolu Üniversitesi'ni ligin kalıcı ekiplerinden biri haline getirmek için çok çalıştıklarını söyledi. Bu başarının sürekli hale gelmesi için planlama yaptıklarını söyleyen Gezer, Anadolu Üniversitesi'nin ismini bu sezonda ligin ısıran ve mücadele eden ekipleri arasına yazdırmak istediklerini de dile getirdi.

sertaç hoca 5

Gezer: "Afyonkarahisar kampı eksiklerimizi ve son durumumuzu görmek için büyük fırsat oldu"

Anadolu Üniversitesi'nin Bölgesel Amatör Lig'de şampiyonluğa ulaştıran teknik adam Sertaç Gezer açıklamalarının devamında Afyonkarahisar'da geçirdikleri ikinci etap kampını değerlendirdi. Gezer bu etapta takıma sezon öncesi önemli fiziksel ve taktiksel yüklemeler yaptıklarını aktardı. Afyon'da 4 hazırlık maçı oynayan Anadolu Üniversitesi bu maçlardan 3'ünden mağlup ayrılmıştı. T.D. Sertaç Gezer gelen mağlubiyetlere de açıklık getirdi.

Sertaç Gezer; "İlk İnegölspor maçına kafımızdaki 11 ile çıktık. TFF 2. Lig ekibi İnegölspor'a karşı iyi mücadele ettik. 1-0 mağlup olduğumuz maçta golü bulamadık. Tokat Erbaaspor ile oynanan ikinci maçta takımın fiziksel yüklemeler ve tempo nedeniyle fiziksel olarak biraz düştü ve yorgunluk değişiklikleri sonrası kalemizde goller gördük. Bu nedenle Efeler 09 FK ile oynanan üçüncü hazırlık maçında derin bir rotasyona gittik. Bu maçı da 1-0 kaybettik ama mcüadele olarak hiç ezilmedik. Yeniden kafamızdaki 11 ile çıktığımız son hazırlık maçında ise Ayvalıkgücü Belediye'yi 2-1 yenerek kampa nokta koyduk. Evet, farkındayım gol bölgesinde sorunlar yaşıyoruz ama genel olarak TFF 3. Lig'de favori takımlara sorun çıkaracak güçte olduğumuza inanıyorum." dedi.

Sertaç Gezer ayrıca takımının birkaç takviye ile daha üst seviyeye çıkacağını ve çok mücadeleci, ısıran, koşan, sürprizlere imza atan bir ekip olacaklarının yeniden altını çizdi.

Sertaç Gezer: "Elbette gelişmemiz gereken noktalar var."

Sertaç Gezer takımından genel olarak çok memnun. Yine de başarılı teknik adam gelişmeleri gereken noktalar olduğunu düşünüyor. Takımdaki birçok isim TFF 3. Lig ve üst liglerde tecrübe yaşamış olsalar da takım olarak Anadolu Üniversitesi ilk kez TFF 3. Lig'de yer alacak. Kulüp kültürü olan ekiplere karşı yarışacak Anadolu Üniversitesi'nin lig temposunu yakalamaya ve deneyimli rakipleri ile baş edecek seviyeden aşağı düşmemesini sağlayacak motivasyona ihtiyacı var. Bu durumda da devreye teknik ekip ve futbolcuların çabalarının yanında Eskişehir'deki futbolseverlerin takıma ilgisinin de payı büyük olacak. Anadolu Üniversitesi zorlu ligde arkasına seyirci desteği almayı bekliyor.

Son olarak Sertaç Gezer hücümdaki sorunları çözmeleri gerektiğini ve daha çok gol atan, daha az gol yiyen bir takım kurmak adına transfer çalışmalarına devam edeceklerini de söyledi. Anadolu Üniversitesi'nin savunmaya ve hücüuma dönük orta saha bölgesine takviye yapması bekleniyor.