Karadeniz Bölgesi'nin gözdesi ve Gürcistan'ın hemen sınırında bulunan Artvin, eşsiz manzaraları, yemyeşil dağları ve çarpıcı doğasıyla doğa severlerin favori rotası olmaya devam ediyor.

Doğu Karadeniz'in incisi olarak bilinen Artvin, benzersiz yaylaları ve şelaleleriyle bilinir. Yeşilin tüm tonlarını bünyesinde barındıran doğası, bir yandan huzur verirken diğer yandan da tüm ziyaretçileri büyülüyor. Bu güzellikleri keşfetmek isteyenler için ideal bir rota eşliğinde Artvin, ziyaretçilerini bekliyor.

Artvin'i keşfederken kendinize 2 ila 3 gün ayırmanız yeterli olacaktır. Ülkenin bu benzersiz şehirini dolaşırken uğrayabileceğiniz hoş mekanlar ve doğa manzaraları karşısında kendinizi daha çok zaman ayırmak isterken bulabilirsiniz.

Artvin'in en güzel zamanları genellikle Mayıs ile Ağustos ayları arasında. Bu dönemlerde yaşanan hafif yağışlar, Artvin'in doğasını daha da canlandırıyor ve görülmeye değer bir manzara oluşturuyor. Ancak kış sporlarına ilgi duyanlar, Kasım ve Nisan ayları arasında bir gezi planlamayı tercih edebilirler. Bu zamanlarda şehirdeki kar manzaraları, doğaseverler için başka bir güzellik sunuyor.

Artvin, eşsiz doğası, şelaleleri ve yaylalarıyla her ziyaretçisi için unutulmaz bir deneyim yaşatmayı vaat ediyor. Öyleyse ne duruyorsunuz? Artvin'in bu benzersiz güzelliğini keşfetmek için planlarınızı yapın.

Artvin gezilecek yerler listesi

*Cehennem Deresi Kanyonu
*Artvin Atatürk Heykeli
*Şavşat Karagöl 
*Ortacalar Çifte Köprüler
*Borçka Karagöl
*Tibeti Kilisesi
*Karçal Dağları
*Yıldızlı Göl / Beyazsu Yaylası
*Ardanuç / Gevhernik Kalesi
*Sahara Yaylası
*Papart Vadisi 
*Madenköy-Şavşat
*Satlel Kalesi 
*Atabarı Kayak Merkezi Ve Mersivan Yaylası 
*Kafkasör Yaylası Turizm Merkezi 
*Bilbilan Karagöl 
*Cancır Yaylası 
*Sarıbudak Köyü Şehitliği / Melo Şehitliği / Tarihi Sit Alanı
*Papart Yaylaları
*Salih Bey Cami / Çayağzı Cami