Haber: Buğrahan Doğangil

Tuzla Piyade Okulu'nda 10 Kasım anması sırasında bir teğmen adayının "Toplu iğne bulamadım." diyerek yakasına Atatürk fotoğrafı iliştirmek istememesi büyük tepkiye neden olmuştu. Bu duruma karşı çıkan birkaç teğmen adayı arkadaşlarına tepki gösterince hadise büyümüş ve iş ciddi bir tartışmaya doğru ilerlemişti.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler olayı doğruladı ve 16 Aralık’ta basın kuruluşlarının Ankara temsilcileri ile olan buluşmasında bu konuya açıklık getirdi.

Yaşar Güler yaşanan hadise sonrasında;

"Bu olay sonucu hepsi geçici olarak görevden uzaklaştırıldı. Bu olayla ilgili mahkeme ve Yüksek Disiplin Kurulu’nda verilecek kararları duyuracağız. Sorumlu görülen yöneticiler de görevden uzaklaştırıldı. Bu aşamada olayı yanlış yerlere götürecek yorumlardan kaçınmalı ve adli sürecin sonuçlanması beklenmelidir.” şeklinde bir açıklmaya imza attı.

Ancak kamuoyunda Türk Ordusu içerisinde Atatürkçü subaylara operasyon iddiaları giderek yükseliyor. Bu olayın bilinçli olarak çıkarıldığı ve ordudan Atatürkçü subayların ve subay adaylarının uzaklaştırılmak istendiği iddiaları gündemden düşmüyor.

Diğer yandan ise bazı teğmen adaylarının namaz kıldıkları için fişlendikleri ve üst devrelerinden, devrelerinden mobing gördükleri iddiaları da var. Muhafazakar subay adayları da ordu içinde "Atatürkçülük" maskesi kullanan darbeci bir zihniyet bulunduğunu ve asıl tehlikeyi onların yarattığını iddia ediyor.

Bu iki vahim iddia da Tuzla Piyade Okulu'nda yaşanan ciddi bir krizi işaret ediyor.