Yol Kenarları ve Kaldırımlar İşgal Altında
Kirlilik sadece boş arazilerle sınırlı kalmıyor; yol kenarlarına ve kaldırımlara gelişigüzel bırakılan dev mermer blokları ulaşımı da tehlikeye sokuyor. Araç geçişlerinin zorlaştığı yollarda biriken plastik şişeler, ambalaj atıkları ve evsel çöpler, rüzgarın etkisiyle tüm sanayi sitesine yayılıyor. Bölgedeki esnaf, bu durumun hem işlerini olumsuz etkilediğini hem de Eskişehir'e yakışmadığını belirtiyor.
Esnaf ve Mahalle Sakinlerinden "Çözüm" Çağrısı
Yıllardır alt yapı ve dönüşüm projeleriyle anılan ancak bir türlü somut adım atılamayan Baksan için sabırlar tükenmek üzere. Bölge sakinleri ve sanayi esnafı, biriken atıkların halk sağlığını tehdit etmeye başladığına dikkat çekerek şu taleplerde bulunuyor:
-
Biriken moloz ve çöplerin acilen belediye ekiplerince temizlenmesi.
-
Kaçak döküm yapanlara karşı denetimlerin ve cezai yaptırımların artırılması.
-
Baksan’ın modernizasyonu için vaat edilen projelerin bir an önce hayata geçirilmesi.
Modernizasyon Beklerken Kirliliğe Teslim Oldu
Bölgedeki bakımsızlık, Eskişehir'in kanayan yarası olan Baksan'ın dönüşüm sürecini yeniden tartışmaya açtı. "Şehrin ortasında bir çöp merkezi istemiyoruz" diyen vatandaşlar, yetkililerin bu çevre felaketine daha fazla göz yummamasını bekliyor.





