Beylikova Belediye Başkanı Özkan Alp;

"Yalınlı hamamına yakışır, vatandaşların aileleri ile birlikte rahatlıkla gelebileceği doğal görünümlü ve daha büyük şifalı sıcak su yüzme havuzu son rötuşlara gelindi.

Çok yakında havuz için modern duş, wc, giyinme kabinleri, kamelya, mangal yerleri, çevre ve peyzaj düzenlemeleri başlayacak. Çok kısa sürede inşaat ve çevre  çalışmalarını bitirerek vatandaşlarımızın hizmetine açacağız.’’ şeklinde bir açıklama ile Beylikova'da yer alan Yalınlı (Doğrul) hamamında belediyenin yenileme ve restorasyon çalışmaları yaptığını kamuoyuna duyurdu.

Beylikova Belediyesi'nin bu çalışmaları vatandaşlar tarafından takdir toplasa da bölgede yalnızca hamamın restore edilmesinin yeterli olmayacağını düşünenlerin sayısı oldukça fazla.

Yalınlı hamamına vatandaşlar gönül rahatlığı ile gidemiyor

Yalınlı hamamı, özellikle yaz aylarında Suriyeli göçmenlerin akınına uğruyor. Bu bölgede hamam dışında bir işletme olmaması, yeterli güvenlik önlemlerinin olmaması kalabalık grupların kontrolsüzce hamamı ve etrafındaki mesire alanını kullanmasına neden oluyor. Yerel halk bu durumdan şikayetçi. Aynı zamanda bu bölgenin kontrol altında olmaması nedeniyle göçmenler dışında da tabiri caizse alem yapmak isteyen vatandaşların uğrak yeri haline gelmiş durumda. Bu nedenle aileler Yalınlı hamamının nimetlerinden yeterince yararlanamıyor.

Yalınlı hamamında restorasyon ve yenileme çalışmalarından önce bölgeye giden yolun çok daha konforlu hale getirilmesi ve alanın ailelerin, yerel halkın kullanımına uygun güvenli bir yer haline getirilmesi bölge halkın öncelikli isteği. Beylikova Belediyesi'nin temel sorunları çözmek yerine Yalınlı hamamını yenilemesi kamuyounun büyük bölümünde "seçim yatırımı" olarak yankı bulmuş durumda.