Ülkemizin Karadeniz Bölgesi'nde, Batı Karadeniz Bölümü'nde bulunan Bolu, Türkiye'nin ulaşım ağında hayati bir rol oynar. Bolu Dağı'nda bulunan kara yolu tüneli olan "Bolu Dağı Tüneli" bu ulaşım ağının en büyük parçasıdır.

Karadeniz iklimi ile karasal iklimin geçiş bölgesinde yer alan Bolu, doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini adeta büyülemektedir. Orman örtüsü bakımından yüksek bir orana sahip olan Bolu, Türkiye ormanları içinde %2,55'lik bir paya sahiptir.

Bolu'nun doğal güzelliklerden biri de Yedigöller'dir. Yedigöller, her yıl binlerce turistin uğrak noktası olmuştur. Bolu'nun sahip olduğu bu doğa harikaları, ilin farklı ilçelerine yayılmış durumdadır.

Bolu'da kaç ilçe var?

Karadeniz Bölgesi'nin Batı Karadeniz Bölümü'nde bulunan Bolu ilimizde 8 adet ilçe bulunmaktadır.

Bolu'nun ilçe isimleri nedir?

1: Dörtdivan
2: Gerede
3: Göynük
4: Kıbrıscık
5: Mengen
6: Mudurnu
7: Seben
8: Yeniçağa

Bolu nüfusu

2022 yılına göre Bolu'daki toplam nüfusun 320.824 olduğu belirlendi. %49,47'sini erkeklerin oluşturduğu bu nüfus, tam olarak 158.704 erkek vatandaştan oluşmakta. Dikkat çeken detay ise, erkek nüfusu geçen kadın nüfusunun %50,53'ü yani 162.120 kişi olmasıdır.

Bolu nüfusu 2023

Bolu'nun 2023'e yönelik nüfus tahminleri 324.389 olarak açıklandı. Bu tahmin önceki yıllardaki nüfus artış oranları dikkate alınarak yapılan bir tahmin. Bu tahminler, resmi olmayıp, yalnızca bir öngörü temel alınmıştır. Bolu'nun asıl 2023 nüfus bilgileri, beklenildiği üzere, 2024 yılının başında resmi olarak duyurulacaktır.

Bolu'nun yıllara göre nüfusu

Bolu'nun kaç ilçesi var, ilçelerin isimleri nedir