Eskişehirspor’un BAL’a resmen düşmesi malumun ilamından başka bir şey ifade etmiyor. Bu nedenle artık esas konumuz Eskişehirspor neden Bölgesel Amatör Küme’ye düştü olmaktan biraz biraz çıkmalı. Elbet gelinen bu nokta sorgulanmaya devam etmeli; ancak gelecek sezon için acil bir eylem planlaması yapılmalı. Bilindiği üzere Eskişehirspor’da mali tablo hala çok karanlık görünüyor ve takımın durumu ortada.

Geçtiğimiz hafta yazdığım yazıda Eskişehirspor yönetiminin yeni bir eylem planı ortaya koymak için TFF’nin 3.Lig’e dair alması arzu edilen statü değişikliği kararını veya Eskişehirspor başkanlığı için yapılacak yeni kongre kararını mı bekleyeceğini sormuştum. Bu sorunun şimdilik apaçık bir cevabı olmasa da işaretler yönetimin öncelikle TFF’nin alacağı kararı ve şehrin önde gelen isimlerinden gelmesi arzu edilen destek açıklamalarını beklediğini işaret ediyor. Sayın Başkan Erkan Koca önderliğindeki mevcut Eskişehirspor yönetiminin TFF’ye statü değişikliği için resmi olarak dilekçe verdiği biliniyor. Küme düşmenin kaldırılmasını tabiri caizse dört gözle bekleyen Eskişehirspor yönetimi ve taraftarların öncelikli konusu bu gibi görünüyor. Zira Eskişehirspor taraftarları Twitter’da “3LigİçinAdalet” hastag’i açarak takıma destek olduğunu da biliyoruz. Eskişehirspor cephesinde öncelikli konu şimdilik bu olsa da bence TFF kararına takılı kalmadan bazı adımların ivedilikle atılması ve ortaya bir kurtuluş reçetesi koyulması şart.

Biliyorum ki Eskişehirspor yönetimi ana gündem konusu TFF kararı olsa da yeniden ayağa kalkmak adına belli adımlar atmaktan geri kalmıyor. Nevşehir Belediyespor maçı öncesinde Eskişehirspor yönetiminin yeni bir kongre kararı almayacağı ve yola devam edeceği haberleri gündeme düştü. İlk etapta ben de haberleri okuduğumda yönetimin her şeye rağmen devam dediğini düşündüm, itiraf edeyim. Fakat sonra Sayın Başkan Erkan Koca ile konuştuğumda Eskişehirspor yönetiminin yola devam etmeyi planladığı bilgisini aldım. Yani, işin özeti mevcut yönetim yola devam etmek istiyor fakat şehirden ve şehrin ileri gelenlerinden çok güçlü bir destek bekliyor. Yönetim kurulunun tabiri caizse kimsesiz bırakılan Eskişehirspor’u tek başına yeniden ayağa kaldırması bir hayli güç görünüyor.

Tüm bu bilgilerden sonra, şimdi gelelim her hafta üzerine vurgu yaptığım bir hususa. Futbol – siyaset ilişkisine son derece karşı olduğumu beni sürekli takip edenler biliyor. Hatta her hafta bu açıklamayı yapmak zorunda kaldığım için “Yeter anladık artık.” diyenler bile olabilir, haklıdır. Fakat tüm karşıtlığıma rağmen futbol – siyaset ilişkisinin geldiği noktayı kabullendiğimi de birkaç hafta öncesinde açıkladım. Hatta son yazılarımda siyasilerin Eskişehirspor’a el vermesini yazıp çizdim. Çünkü baktım olmuyor, futbol sadece Eskişehirspor özelinde değil Türkiye’de siyasetin gölgesinde hareket ediyor bari bize bir faydası dokunsun. Eskişehirspor’da siyasi futbolun nimetlerinden yararlansın. Biz camia olarak genellikle siyasetin tokadını yedik bu güne kadar. Varsın olsun biraz da ekmeğini yiyelim.

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili ve Eskişehirspor Eski Başkanı Sayın Nebi Hatipoğlu genel seçimler öncesinde net bir söz verdi. Eskişehirspor’u tek başına da olsa yeniden ayağa kaldırıp hiç takılmadan birer birer lig atlatacağını söyledi. Nebi Hatipoğlu’nun seçimler sonrasında mevcut Eskişehirspor yönetimine görüşme sözü verdiğini de biliyorum. Etti mi elde bir? MHP Eskişehir 1. Sıra Milletvekili Adayı olan Sayın Bülent Maşaoğlu da her koşulda Eskişehirspor için bir şeyler yapmak istediğini ısrarla dile getirmişti. Biliyorum ki Bülent Bey de halen bu arzusunda samimi. Etti mi size iki? AKP Eski İl Başkanı Sayın Zihni Çalışkan da Eskişehirspor’a büyük katkı sağlamaya çalışan isimlerden biri. İl başkanı olduğu dönemde de milletvekili aday adayı olduğu dönemde de Eskişehirspor’a destek vermek için mücadele ettiği biliniyor. Üstelik Zihni Çalışkan’ın mevcut Eskişehirspor yönetimi ve Sayın Vali Erol Ayyılıdz ile yakın ilişkileri olduğunu da biliyoruz. Dün ES TV’de katıldığı “Seçime Doğru” programında Eskişehirspor için yaptığı çalışmaları içinden geldiği için ve çıkarsız yaptığını açıklayan Zihni Çalışkan’ı da ekibe dahil etmek lazım. Etti mi üç? Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Sayın Kazım Kurt Eskişehirspor ile adı en çok anılan siyasi figürlerden biri. Sayın Başkan her ne kadar Eskişehirspor özelinde tartışılan bir figür olsa da yaptığı destekler göz ardı edilemez. ES TV’de katıldığı “Açıkça” isimli programda yaptığı açıklamalar ile tabiri caizse kendi ayağına sıkan Kazım Kurt Eskişehirspor için elini taşın altına koyarak tüm tepkileri silip atabilir. Onun tecrübesindeki birinin kırgınlıkları ve tepkileri unutarak camiaya destek vermesi gerekir. Kazım Başkan da devreye girerse etti mi size dört. Bir de yönetimi, taraftarları ve Eskişehirspor’a gönül veren basın mensuplarını bu çembere eklersek yolun sonunda aydınlığa ulaşmamamız için hiçbir sebep yok. Bu ekibe katılmak isteyen elbette katılsın sayı artsın yalnızca 4 siyasi figür saydığım için yanlış anlaşılmak istemem. Bu 4 isim direkt olarak açık destek yapacaklarını söyledikleri için onlar üzerinden bir yol haritası çizdim. Herkesin her zerrenin Eskişehirspor’a desteği çok önemli. Belki haddime değil ama gelin birlik olalım, her şeyi unutalım ve Eskişehirspor’u hep birlikte hak ettiği yerlere taşıyalım! Bu benim Eskişehirspor’un tüm unsurlarına apaçık çağrımdır. Şahsım adına da bu karanlıktan kurtulmak için elimden ne geliyorsa yapmaya hazırım.

Herkese sevgi ve saygılarımla… Yaşasın Büyük Eskişehirspor!