Eskişehirspor’un yönetiminden taraftarına kadar birinci gündem konusu takımın yeni sezona hazır olup olmadığı, BAL fikstürünün belli olması heyecanı kombine satışı gibi konular. Yani, takımın son düzlüğe girilmişken genel durumu ne gibi bir gündem var. Bu yeni sezona başlayacak hele de ki Eskişehirspor’umuz gibi herkesi heyecanlandıran bir kulüp için oldukça doğal bir gündem. Bu kısma biraz sonra döneceğim ancak; Eskişehirspor’un ismi bir şekilde siyasetle anılmaya devam ediyor.

‘Günah Keçisi’ Kazım Kurt

Eskişehirspor’u ve Eskişehirspor haberlerini sıkı takip edenler mutlaka okumuştur. Eskişehir’de yerel bir haber sitesinde bugün sabah saatlerinde bir haber çıktı. Sayın Başkan Erkan Koca, Melih Aydın ve Kazım Kurt ile ilgili açıklamalarda bulunmuş. Melih Aydın ile Eskişehirspor’un yaş günü kutlamalarında taraftarın yaşadığı gerginlik ve sonrasında Melih Aydın ile sosyal medyada yaşadığı gerginlik ile ilgili açıklamalarda bulunan Erkan Koca konuşmasının sonunda ise Kazım Kurt’a sitem etmiş. Yazıyı okuyunca yine, “Günah Keçisi” Kazım Başkan olmuş dedim. Bu arada, bu konuda linç yemeden hemen açıklamamı da yapayım. Ben Kazım Kurt’un Eskişehirspor’un kapatılması ya da başka bir takım yaratılması gibi bir açıklamasına karşıyım. Tribünden gelen bir Eskişehirspor sevdalısı olarak bunu asla kabul edemem. Ama sanki bu olay mayıs ayında kalmıştı. Ben Kazım Başkan’ın konu üzerine başka bir açıklama yaptığını hatırlamıyorum. Ne olursa olsun konu dönüp dolaşıp ona geliyor ama. Bence Kazım Kurt meselesini her konunun sonuna ek yapmak biraz gelenek haline geldi. Sadece bunu söylemek istedim bence gereği hiç yok. Odunpazarı seçimlerinde başkanın kim olacağını böyle tayin etmek veya böyle olaya yön vermek çok zor.

Melih Aydın konusuna geldiğimizde ise Erkan Başkan madem açıklama yapmış ben de naçizane teyit edeyim. Bu konuyu Eskişehir Haber26’da ilk ben haber yapmıştım. Daha sonra Erkan Başkan ile karşılaştığımızda bana durumu samimiyetle anlattı. Aynı açıklamayı ben sohbet arasında yaptığı için yazmadım ama doğrudur. Melih Aydın konusu siyasi değil. Ama Melih Aydın siyasi değil diye yola çıkıp Kazım Kurt’a giden yol biraz ilginç geldi bana.

Eskişehirspor son dönemeçte

Siyaset muhabbetimiz bittiğine göre sıra futbolda…

Eskişehirspor bugün itibariyle hazırlıklarının %99’unu tamamladı. Artık yavaş yavaş maç haftasına yürüyoruz ve önümüzdeki hafta takım maça yönelik idmanlara başlayacak. Daha önce haberlerde ve Twitter’da yazdım, çizdim. Bence takımın görünümü pozitif. BAL izledikçe eminim siz de benimle aynı görüşe yavaş yavaş geleceksiniz. Eksikler var mı? Evet var ama bence sınırlı sayıda. Onlar da umuyorum ki ilk hafta maçına kadar tamamlanır. Sınırlı sayıda eksik ne derseniz aslında tamamen mental olaylar ön plana çıkıyor. Takımın yeni sezona kafa olarak hazır olması ve Eskişehirspor taraftarı önüne hazır bir şekilde çıkması birinci mesele. Bunun için de şehrin ve Eskişehirspor’un tüm unsurlarının birbirine kenetlenmesi gerekiyor. Bu motivasyon lig başında çok önemli. Bu havayı bozabilecek meseleler bence şu an gündeme gelmemeli. Zaten kulüp de lige yönelik ve taraftarı Eskişehirspor ile bütünleştirecek hamleler yapmak istiyor. Buna yönelik aktivitelerin açıklaması bir iki güne kulüpten yapılacaktır. Ben de Eskişehirspor ile hoş bir projeye imza atmak istiyordum ama başka bahara kaldı diyeyim. Kısmet değilmiş… Önemli olan Eskişehirspor’umuzun başarılı olması. Umuyorum Başkan Erkan Koca’nın dediği gibi yarın saat 15.00’de çekilecek BAL fikstürünün ilk maçı Eskişehir’de olur ve hepimiz Eskişehirspor’umuza bir an önce kavuşuruz.

Geçtiğimiz günlerde Teknik Direktör İbrahim Baş ile uzun bir sohbet ettik. Bunun sosyal medya hesabımdan duyurdum ve hocaya misafirperverliği, iyi niyeti için buradan bir kez daha teşekkür ediyorum. İbrahim Hoca ile sohbet ettiğimiz için bu sohbetin detaylarını yazmayacağım. Ben sohbetleri haber yapmayı doğru bulmuyorum. O yüzden kusura bakmayın detaylar bende kalacak.

Ama Sayın İbrahim Baş 10 dakikalık bir röportajını benim de izlememi özellikle rica etti. Bunu söylememde sakınca yoktur umarım. Hocanın o röportajı gerçekten son derece açıklayıcı ve Eskişehirspor’un bugünkü durumunu iyi özetliyor. İbrahim Hoca’nın verdiği mesaj ise açık. Burası Eskişehirspor! Bir olur, biz olursak her şeye rağmen ipi göğüsleriz. Fakat bir maç ile şampiyonluk gelmiyor. Sabırlı ve inançlı olmalıyız.

Benim konuşmadan çıkardığım özet bu ve İbrahim Hoca gerçekten haklı. Yine, bıkmadan usanmadan söylüyorum.

Yolun sonu şampiyonluk olsun!

Bir de geçen hafta dilime dolanan bir cümle oldu. Çok sevdim. Yasin Yılmaz ağabeyimle Eskişehirspor ile ilgil konuşurken birden duygulandık. Ben de gayri ihtiyari dedim ki “Eskişehirspor iyi olsun her şey iyi olur.” Yasin ağabeyin de müsaadesiyle bu cümleyi son söz olarak kullanmak istiyorum.

Eskişehirspor iyi olsun her şey iyi olur!