Eskişehirspor Bölgesel Amatör Lig'de, ilk yarının son haftasında evinde güçlü Ankara TKİ'yi ağırladı. Zirvede yer alan Eskişehirspor'un direkt rakiplerinden olan Ankara TKİ açıkçası kolay lokma olmadığını herkese gösterdi. Elbette TKİ bir deplasman takımı olarak bir puana yönelik bazı hamleler yaptı. Bu hamleler vakit geçirme vs. gibi taraftarı sinirlendiren işler olsa da maalesef bunlar futbolun içinde hep var. Ankara TKİ oyunda kaldığı sürede ise bence gayet ne oyndağını bilen ve güçlü bir futbol oynadı. Hatalar yaptılar, goller yediler ama rakiplerine göre nispeten mütevazı bir BAL takımı olan Ankara TKİ neden grupta üst sıralarda olduğunu bize gösterdi.

Eskişehirspor'a gelirsek bizim cephemizde tempo, coşku, hırs ve 3 puan arzusu vardı. Bu takım için son derece iyi bir gelişme. Ancak coşku, heyecan ve temponun bir takım için iyi olması için biraz bu unsurların kontrol altında tutulması da gerekli. Levent Kartop hocanın takıma hırs ve tempo getirdiği apaçık ortada. Lakin bu maçta iç saha ve taraftar etkisiyle sanki zaman zaman heyecanın ve hırsın biraz ucu kaçtı. Eskişehirspor için bu maçta söylenecek tek eksik nokta bu olur. Elbette bireysel performanslar açısından iyi oynayan veya zayıf performans gösteren isimlere pozitif ya da negatif eleştiriler yapılabilir. Ancak bunun dışında Levent hocanın kenarda genel olarak çok heyecanlı ve stresli olması da biraz takımı da etkiledi. Özellikle kaçan gollerde takımın galibiyet baskısı altında basit hatalar yaptığını düşünüyorum. Sonuçta bu futbolcular profesyonel değil ve BAL'da hata yapmak sık karşılaşılan bir durum. Bu noktada heyecanımızı ve stresimizi daha net kontrol etmemiz gerekiyor.

Levent Hoca hamleleriyle, oyunu okumasıyla, oyuna müdahaleleri ve değişiklikleriyle kesinlikle başarılı bir iş çıkardı. Benim kendisine tek eleştirim biraz daha heyecanını ve hırsını kontrol etmesi yönünde olur. Saha içi olaylara girmesi bizim futbolcularımızın da pozisyonlardan sıyrılamamasına neden oluyor. Bunu topu taça atma meselesinde ve saha içinde çıkan karışıklık pozisyonlarında net şekilde gördük. Levent hoca takımda dizginleri eline tam manasıyla aldığında çok daha iyi bir Es Es izletecek bize şimdilik fragman bize onu gösteriyor. Ankara TKİ karşısında 2 puan bıraktık ama kötü oynamadık. İyi bir oyun ortaya koyduk sayılabilir.

Takımın bu çok yüksek tempolu oyunda bazı defektleri yeninden ön plana çıktı. Bu takıma devre arasında kesinlikle takviye gerekiyor. Özellikle genç oyuncu havuzu genişletilmeli. BAL'da genç oyuncu kuralı olduğu için mecburen kadroya giren oyuncular ya da mecburi değişiklikler bize el freni oluyor. Bunun yanında bazı düşük performanslı isimler ile de yollar ayrılarak yerlerini dinamik ve eforlu isimlerle doldurmak gerekiyor. Levent Kartop'un oyununda koşmayan oyuncuya yer yok gibi görünüyor. Zaten Levent Hoca da bu doğrultuda yönetime raporunu verecektir.

Tüm bunların dışında Eskişehirspor 29 puan ile 1926 Polatlı'nın 2 puan önünde lider durumda bulunuyor ve Eskişehirspor'u zorlu bir ikinci yarı bekliyor. Takım sıkı hazırlanarak, gerekli takviyeler kadroya yapılarak ikinci yarıya girersek şampiyon olmamak için sebep yok. Öldük bittik denilen grupta istikrarlı bir takım olmaması büyük şansımız. Kesinlikle zirveye oynayan rakiplerimiz de takviye yapacaklar ve ikinci yarı daha zorlu olacak. Bunu bilerek, emin adımlarla yürüyen bir Eskişehirspor bu ligin de grubun da doğal favorisidir unutmayalım!

Herkese iyi haftalar diliyorum. Saygılar, sevgiler...