Haber: Buğrahan Doğangil

Cumhuriyet Halk Partisi'nin parti sözcüsü, genel başkan yardımcısı ve genel başkan yardımcısı olan Deniz Yücel, Tuzla Piyade Okulu'nda yaşanan Atatürk tartışmalarında Atatürkçü teğmen adaylarını haksız bulan T.C. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'e sert sözlerle eleştiride bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Deniz Yücel, Tuzla Piyade Okulu'nda iddialara göre cemaat mensubu olan bir teğmen adayının törende Atatürk rozeti takmaması üzerine kendisine Atatürkçü teğmen adaylarının karşısı çıkması ve o adayı ciddi şekilde uyarmaları üzerine yaşananları gündemine dahil etti.

CHP'li Yücel; 

"Haydi bu konuda yaşananlar için Atatürkçü gencecik subay adaylarını haksız buldun Yaşar Güler. Bunun üzerine bir de konuşmalarında Atatürk demekten bile imtina ediyorsun. Atatürk bile diyemedin sen. Sana yazıklar olsun diyorum. Milli Savunma Bakanı Atatürk'ün adını zikredemiyor. Üstüne üstlük yakasına Atatürk rozeti, resmi takmayı reddeden teğmen adayına subayımız diye sahip çıkarken ona karşı çıkan Atatürkçü subayları 'öğrencilerimiz' olarak anıyorsun. Asıl şerefli Türk subaylarını görmezden gelmeye çalışıyorsun ve açığa da alınan bu gençler oluyor. Ben bu rozeti yakama takmaktan her zaman gurur duydum. Atatürk ismini böyle silemezsiniz." diyerek T.C. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'e partisi adına ağır eleştirilerde bulundu.