Haber: Buğrahan Doğangil

İYİ Parti Eskişehir Odunpazarı İlçe Teşkilatı gelirleri Ankara Demirspor'a giden Eskişehir'deki hızlı tren otoparkı konusunda, dün bir basın açıklaması yaptı. Bu basın açıklamasında İYİ Parti Eskişehir Odunpazarı İlçe Başkanı Gürol Yer'in "Siyasetin en içinde olan Eskişehirspor ve Eskişehir Demirspor Başkanlarının bu konuda hiç mi itirazı yok?" çıkışına Eskişehir Demirspor Başkanı Mehmet Ali Hünerlier'den yanıt geldi.

Başkan Hünerlier;

"Sayın Gürol Yer ve İYİ Parti Teşkilatı bizim itiraz etmediğimizi veyahut girişimlerde bulunmadığımızı düşünebilir. Fakat işin aslı bu şekilde değil. Ben 1 yıldır bu konu ile ilgili girişimlerde bulunmaya çalışıyorum. Biz bir kurum takımıyız. Kurum bu konuda bize destek olmayınca, Ankara'da Genel Müdürlük'te Eskişehir Demirspor gelirleri almak adına nasıl bir lobi yapabilir. Bize kurumdan yalnız bu konuda değil hiçbir konuda bir kuruş destek yok.

Hızlı tren otoparkının gelirlerinin Eskişehir'de öncelikle Demirspor olmak üzere Eskişehir kulüplerine kalmasını biz de istiyoruz ve bu konuda uğraşıyoruz. Kurumdan destek olmayınca ben de konuyu Sayın Nebi Hatipoğlu'na ilettim. Aynı zamanda MHP Genel Başkan Yardımcısı Sayın İzzet Ulvi Yönter de bu konu ile yakından ilgileniyor. Bizlere yardımcı olmak için uğraş veriyor. Hem Sayın Hatipoğlu'na hem de Yönter'e bu çabaları için teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki bu otoparkın gelirleri gerekli süreçlerin tamamlanmasından sonra Eskişehir'e kalacak. Tüm çabalarımız bunun için." şeklinde bir açıklamada bulunarak İYİ Parti'nin çıkışına yanıt verdi.