Haber: Buğrahan Doğangil

BAL 6. Grup'ta oynanacak ilk hafta mücadelesinde şehrimizin iki güzide kulübü Eskişehir Demirspor ile Eskişehirspor karşı karşıya gelecek. Daha önce bu mücadelenin 15 Ekim Pazar günü saat 14.00'te oynanacağı federasyon tarfından açıklanmıştı. 9., 10. ve 11. grup haricinde BAL'da tüm gruplarda oynanacak maçların saati de 14.00 olarak belirlenmişti. Fakat Eskişehir Demirspor - Eskişehirspor mücadelesinin tarihinde ve saatinde bir değişiklik yapılacak.

Eskişehirspor'un deplasmanda olacağı mücadele, Eskişehir Demirspor'un bu sezon evindeki maçlarına ev ssahipliği yapacak ESOGÜ Stadyumu yerine iki yönetimin ortak kararı ile Eskişehir Yeni Atatürk Stadyumu'na alınmıştı. Eskişehir derbisinin daha coşkulu ve şık bir atmosferde oynanması için alınan bu karara Demirspor yönetimi de koşulsuz destek vermişti.

Yine, Eskişehir Demirspor yönetimi Eskişehirspor'un maçın 13 Ekim Cuma saat 20.00'de oynama talebini de geri çevirmedi. Başta Eskişehir Demirspor Başkanı Mehmet Ali Hünerlier olmak üzere Demirspor yönetimi ve teknik heyeti Eskişehirspor'un gece maçı oynanması ricasına olumlu yanıt vererek büyük bir jeste imza attı. Eskişehir futbolunun ileriye gitmesi ve şehirdeki kulüpler arasındaki dostluk bağlarının pekişmesi adına çok olumlu görülen bu hamleye Eskişehirspor Başkanı Erkan Koca da resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşım  ile teşekkür etti.

Eskişehir Demirspor - Eskişehirspor BAL ilk hafta mücadelesinin resmen 13 Ekim Cuma, saat 20.00'de oynanması için federasyondan resmi açıklama bekleniyor. Fakat maç saatinin değişmesine neredeyse kesin gözüyle bakılıyor ve Demirspor - Eskişehirspor maçı %99 yeni gün ve saatinde oynanacak.