Haber: Buğrahan  Doğangil

Bölgesel Amatör Lig'de sezonun başlamasından 4 hafta sonra, Eskişehirspor ile birlikte BAL 6. Grup'ta yer alan diğer iki Eskişehir temsilcisi Demirspor ve Yunusemrespor'da tabiri caizse çarşı karıştı. İki kulüpte de hem maddi hem de farklı sıkıntılar olduğu biliniyor. Dün ES TV ekranlarında yayınlanan 90+3 isimli spor programına katılan iki kulüp başkanı flaş açıklamalarda bulundu.

osman başkan

Yunusemrespor'da neler oluyor?

Yunusemrespor'da sezonun başlamasına kısa bir süre kala gündeme gelen mali kriz yeniden gündeme bomba gibi düştü. Bu defa kriz daha da ciddiydi ve futbolcular kritik Polatlı deplasmanı öncesinde maça çıkmama kararı aldı. Futbolcular bu karardan EASKF ve Eskişehir spor camiasının girişimleri ile vazgeçti. Ancak maçın ardından kriz daha da büyüyerek devam etti. Kulüp Başkanı Osman Taş tüm gelişmelerle ilgili 90+3'te açıklamalar yaptı.

Osman Taş; "Ben zaten geçen sezon da takım kurmak istemiyordum. Voleybol ve hentbola ağırlık vermişken futbol takımı yapmak istemedim. Abdülkadir kardeşimin isteğini kıramadım. Bu sezon başı da Caner Hoca ve Abdülkadir'in ricasına binayen takımı kurma kararı aldık. Onların arzusuna ortak olmak için bu sezon lige katıldı. Transferler yaptık, elimizden geldiğince oyuncuları kadroya kattık. Güzel takım kurduk. Caner ve Abdülkadir'in çabaları da çok.

Ben tek tabanca bir adamım, ödemelerde dönem dönem sorunlar olabilir ama sezon sonunda herkes parasını alır diye oyunculara söyledim. Bir kişi de çıkıp ben paramı almadan ayrıldım diyemez. Futbolcuları çağırıp sorabilirsiniz. Zorluklar bir anda büyüdü. Şahsi olarak söz verdim, senet verdim. Çocuklara da kendime de güvendim ama 27 EKim günü iş koptu. Senetlerin günü o gündü. Eskişehirspor maçına normalde çıkılmaması gerekiyordu. Tüm futbolcular o maça buna rağmen çıkmak istedi.

Pazartesi Es Es maçı sonrası tekrar toplandık. Ben cumaya kadar size para ödeyemezsem takımı hoca ve oyunculara devretmek istedim. Hem de hiçbir bedel istemedim. Onur Bayramoğlu beni aradı ve takımı alacağız dedi. Ben de bunu resmiyete dökelim dedim. Caner Hoca'yı da aradım, bu durumdan çok memnun olurum dedim. Fakat Caner Karuk bundan haberim bile yok ben hocayım takım alamam, bu durum etik değil dedi. Akşam kendisiyle görüştük ben kesinlikle almam takımı dedi. İşler bu noktada koptu." diyerek sözlerine devam etti.

Osman Taş; "Cebimden vererek Eskişehirspor'un birçok borcunu ben kapattım."

Osman Taş; "Annemin babamın mirasını harcadım, birikimimi harcadım Eskişehirspor'un borçlarını kapadım. Neden şehir bana bu kadar düşman. Herkes benimle neden uğraşıyor." dedi.

"2 Eylül Spor Kulübü'nden bizim futbolcularımıza etik olmayan bir teklif yapıldı!"

2 Eylül Spor Kulübü'nden bizim futbolcularımıza etik olmayan transfer teklifleri yapıldı. Bunlar hiç hoş değil. 

"Eskişehirspor taraftarından özür diliyorum. Biizm futbolcularımıza verilen tepki doğru!"

"Bizim futbolcularımız 27 Ekim'de vadesi dolan senetten hemen sonra futbolcularımız bize ihanet etti. Büyük bir ihanet oldu. Futbolcuların hepsi gitmiş bile olabilir. Kadro dışı yok bizde, hepsi gitsin. Biz bu günden sonra yeni bir takım kuracağız. Bu nedenle Eskişehirspor taraftarından maçta gelen tepkiler doğru."

"Yeme içme konusu çok konuşuldu ama ben her şeyi açıklarım, belgeler burada!"

Futbolcuların yeme içme konusunda sıkıntısı hiç olmadı. Ben dekontları da gösteririm her şeyi de açıklarım. Sırf paralarını alamadı diye futbolcular her yerden bizi vurmaya çalışıyor. Biz şartları sezon başı konuştuk. Sonradan bu durumlardan şikayet etmeye kimsenin hakkı yok. Bize bir yerden bir kuruş para gelmiyor."

"Yunusemrespor'u çok almak isteyen var. Bizi devirmeye uğraşıyorlar!"

"Yunusemrespor üzerinde çok laf, söz var. Herkes bu kulübü almak istiyor. Biz bu kulübü ayakta tutmaya hala çalışıyoruz. Ben birkaç gün önceden takımın deplasman otobüsünü ayarlamışım. Ortalık ayağa kalktı otobüs yok diye. Böyle bir durum yok. Asıl mesele çocukların bir anda sahaya çıkmaktan yeniden vazgeçmeleri oldu. O yüzden yola çıkmamız gecikti. Maça çıkmamız için de çıkmamamız için de bize teşvik vermek isteyenler oldu kabul etmedik. Bu süreçte bize destek çıkan Eskişehirspor Başkanı Erkan Koca'ya da büyük teşekkürlerimi iletmek istiyorum.

Ben kendime güvenmesem bu takımı kurmam. Benim yanımda kimse yok. Elimizden geleni yapıyoruz ama bazen hesapta olmayan şeyler çıkıyor. Buna nasıl engel olalım. Bizim hiçbir desteğimiz yok ki!"

"Yunusemrespor satılıktır. 5 milyonu veren gelsin alsın!"

"Kimse benim kadar Eskişehirsporlu değil. Buradan söylüyorum Yunusemrespor satılıktır. 5 milyon TL'yi Eskişehirspor'a bağışlayana ben Yunusemrespor'u veriyorum. Direkt Eskişehirspor'a yatırsınlar bu da benim Es Es'e desteğim olsun. Ben dışarıdan gelsem de bu şehrin evladıyım."

"Yunusemrespor ligden çekilmiyor. Yeni bir kadro kurup yola devam edeceğiz"

"Biz ligden çekilmeyeceğiz. Yeni kadro kuracağız. Futbolcuların hepsi gitmekte serberst. Yerine 15 Kasım'a kadar yeni isimler alacağız. Onur Bayramoğlu ve Yavuz dışında tüm futbolcular 1926 Polatlı maçını açıkça sattı. Topa ayak uzatmadılar bunları siz de görün, duyun."

Eskişehir Demirspor'da Neler oluyor?

Sıcak gelişmelerin ve sorunların olduğu bir diğer Eskişehir temsilcisi Demirspor'da da Başkan Mehmet Ali Hünerlier önemli açıklamalarda bulundu.

Demirspor küme düşme statüsünde değişiklik istiyor

Mehmet Ali Hünerlier; "Eskişehir Demirspor son 2 sezondur maddi anlamda destek görümüyor. Eskişehir bu köklü kulübe sahip çıkmıyor. Maddi sorunları ben hep dile getirdim. Ayrıca diğer sorunları da her yerde dile getirdim. Artık bu konuları konuşmaktan sıkıldım. Bize kimse ne maddi ne manevi destek vermiyor. Yalnızca MHP İl Başkanı İsmail Candemir ve MHP STK'larına teşekkür ediyorum. Onlar bize dostluk, arkadaşlık gösteriyor. Biz Eskişehir'e mal olmuş bu kulübü bizden önceki yoz zihniyetlerden kurtarmak için geldik. Bu kulübün futbol takımını bir yerlere taşımak istiyoruz."

"Eskişehirspor'un başarısı için de uğraşacağımızı söyledik."

Biz Eskişehirspor'umuzla aynı gruptayız. Es Es'in hak ettiği yerlere gelmesi için biz Demirspor olarak mücadele etmek istediğimizi söyledik. Bunun için de elmizden ne geliyorsa yapmaya çalıştık. Eskişehirspor taraftarını bize destek olmaya davet ediyoruz. Biz de Eskişehirsporluyuz. Bu bilinmeyen bir şey değil!

"Genç bir takımız bize destek olan maalesef hiç yok!"

Demirspor'a maddi manevi destek yok ama biz yola devam edeceğiz. Genç kadromuzda 16 kişi Eskişehir'in evladı. Yaş ortalamamız 22. Hocamız Yasin Söğüt buranın evladı. Biz Eskişehir'in futbolu sporu gelişsin diye uğraşıyoruz. Biz destek istediğimizde bize destek olmak istemeyenler, şehrine ihanet edenler Eskişehirspor'un kötü durumunu öne sürerek bize de destek olmuyor. 

"28 aydır kurum bize destek olmuyor!"

2004'ten bizim zamanımıza kadar Demirspor'da ne denli çarpık bir yönetim olduğunu herkes biliyor. Biz geldik bu kulübün kaderini değiştirmeye çalışıyoruz ama destek kurumdan dahi yok. Ligde de 4 haftada, Eskişehirspor maçı hariç hep hakem hatalarıyla veya son dakika golleriyle mağlup olduk. Bizim hakkımız aranmıyor. Yine de genç çocuklar ile ligde kalacağımıza umudumuz sonsuz. Hem teknik ekibe hem de futbolculara mücadeleleri için sonsuz teşekkür ederim. 4 aydır para veremiyoruz buna rağmen herkes canla başla mücadele ediyor."

"5 saat yoldan sonra çıktık aslanlar gibi maçımıza çıktık"

"Biz Çilimli'ye 5 saat otobüs yolculuğuyla gittik. Çocuklar o yorgunlukla aslanlar gibi çıktı oynadı. Saçma hakem hataları ve son dakika golüyle kaybettik. Hakem bizim oyuncumuza ikinci sarıdan kırmızı verecek kime vereceğini bilmiyor. O derece acemi hakemlerin kurbanı oluyoruz. Eskişehir'in bir futbol lobisi maalesef yok. Keşke daha güçlü bir lobi olsa şehirde de tüm takımlarımız mağduriyet yaşamasa. Bunları EASKF Başkanı Sadri Atam'la da konuştum."

"2 sene başarı elde eden takıma kurum destek olmak yerine sırt çeviriyor, yetmiyor kuyusunu kazıyor!"

"Biz 2 sezondur çok başarılı olduk. Ancak bize kurum destek olmak yerine sırt çevirdi. Bölge Müdürü'ne karşı aday olup kazandık diye bize destek kesildi. Kurum misafirhanesinde kalan futbolcularımıza bile yüklü miktarda fatura kesildi, bunları da ödedik ama yazıktır. Genel Müdürlük ile bile görüştüm ama sonuç çıkmadı. Bir teşekkür eden bile olmadı. Bürokratlar bir tek Eskişehir Demirspor'a para ayırmak istemiyorlar. Bölge Müdürü ve Bölge Müdür Yardımcısı Demirspor'a engel olmak için her şeyi yapıyor. Bunlar Eskişehirli ama Eskişehir'e hainlik yapan kimseler. Bunu da açıkça söylüyorum!"

"Siyasiler de Demirspor'a desteğe artık yanaşmıyor."

Artık Eskişehir'deki siyasiler de Demirspor'a destek olmaya yanaşmıyor. Biz de devlet memuruyuz. Çıkıp kapı kapı para isteyemiyoruz. Ancak destek gelirse biz bu destekleri alabiliyoruz. Bize gelir getiren kafeterya ve halı saha var. Başka doğru düzgün bir gelirimiz de yok. Ben Eskişehir çocuğuyum. Bu kulübün ayakta kalması için mücadele ederim. Eski yöneticiler şimdi neredeler? Bu kulübü zamanında kullanan bürokratlar, yöneticiler neredeler? Bir merhaba demeye utanıyorlar. Sendikacılar yönticilerle boy boy fotoğraf veriyor. Bu mu sendikacılık? Maalesef Demirspor eşimizin dostumuzun desteğiyle bu güne kadar ayakta kalmayı başardı.

"O dönemki hoca, Kerem Erdem gelsin yayına bağlansın konuşalım!"

Aytaç Ersoy: Araştırma yaparken o 2021-2022 şampiyonluğuna giden sezonun hocası Kerem Erdem'in açıklamalrını gördüm. Onlarla yönetimin haberi olmadan bir görüşme yaptığınızı ve BAL'a çıkacak durum olmadığını. Final maçına genç oyuncularla çıkalım ya da lağvedelim kulübü dediğinizi. Buna karşı da teknik ekibin tepki olarak istifa ettiğini EsGazete'ye açıklamış. Buna ne diyorsunuz?

* Kerem Erdem 1,5 sezon önce Aytaç Ersoy'un da dile getirdiği iddialar üzerine istifasını vermiş ve takımdan ayrılmıştı.

Mehmet Ali Hünerlier; "Bağlansın Kerem Hoca karşıma, yayına konuşalım. O gece, Ramazan'da akşam 8'den 12'ye kadar toplantı yaptık. Ben BAL'ı kaldıramam demedim. Ne istiyorsanız yapacağım dedim. Ben daha önce Çifteler maçı için yaptırmadığım Sakaryabaşı kampının bile sözünü verdim. Bu konuda şahitlerim var. Öyle bir durum yok. Ben çıkalım diye dua ettim play-off maçı boyunca. Elendik diye çok üzüldüm."

"Cuma'ya kadar ya ödeme yapacağız. Ya da başka bir yol arayacağız!"

"Ben çocuklara söz verdim ödeme olacak diye. Eşten dosttan yardım gelecek onu bekliyoruz. Bu yardım gelmezse ligden çekilebiliriz. Ya da takımı devrederiz. Çünkü çocukları ortada bırakamayız. Elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Umarım bu hikayenin sonu iyi biter.

"Bize gereken para 300-400 bin TL civarında"

Bizim ilk etapta bulmamız ve nefes almamızı sağlayacak para 300-400 bin civarında. Bize bu miktarı verecek bir destek için bile hiç arayan olmadı. Eskişehirli çocuklar için ve Demirspor efsanesinin devamı için herkesin desteğini bekliyoruz.