Haber: Buğrahan Doğangil

Maddi anlamda sezon başından beri sıkıntılı günler geçiren ve bu nedenle son derece genç bir kadro ile Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden Eskişehir Demirspor bir süredir kötü gidişata dur diyemiyordu. Lokomotif hükmen aldığı Kozlu Belediyespor galibiyeti dışında 11 haftadır ligde galibiyet ve 3 puan ile tanışamamıştı. 11 hafta sonunda 4 puanda olan Lokomotif diğer puanını ise bir diğer Eskişehir temsilcisi Yunusemrespor'dan aldı.

12. haftaya girerken direkt küme düşme hattındaki son iki takımın yalnızca 3 puan üstünde olan ve kazanamayan Demirspor, ligin 12. haftasında direkt rakiplerinden Kırşehir GHS'yi 4-1 gibi farklı bir sonuçla mağlup etti ve kritik bir 3 puan ile birlikte rahat bir nefes de aldı. Lokomotif bu sonuçla puanını 7'ye yükseltti ve Yunusemrespor ile puanını eşitledi.

Kümede kalma yolunda aynı şehrin ekiplerinin kendi içinde rekabet de ettiği BAL'da Demirspor'un aldığı bu galibiyet camia açısından büyük önem taşıyor.

Bugün saat 14.00'te ESOGÜ Stadı'nda oynanan Eskişehir Demirspor - Kırşehir GHS maçında Demirspor'un 4 golü; Yunus Emre, Okan Acar, Harun Solmaz ve Hamdihan Kaya'dan geldi. Maçta hem Demirspor hem de konuk Kırşehir GHS birer penaltı atışından yararlanamadı.