Haber: Buğrahan Doğangil

Bölgesel Amatör Lig 6. Grup'ta 11 hafta sonunda 25 puanla lider durumda bulunan Eskişehirspor buna rağmen son iki maçını kaybetmenin etkisi altında Çilimli Belediyespor deplasmanına gitti. Rakipleriyle puan farkının erimesine engel olamayan Es Es'te hafta arasında teknik direktör İbrahim Baş ile yollar ayrıldı ve Baş'ın yerine genç teknik adam Levent Kartop takımın başına geçti.

Bu gelişmeler sonrasında bugün Çilimli Belediyespor ile ligin 12. haftasında, Çilimli İlçe Stadı'nda karşı karşıya gelen Eskişehirspor hem 2 hafta sonra ilk 3 puanını hem Levent Kartop yönetiminde ilk 3 puanını Çilimli deplasmanında aldı. Saat 14.00'te başlayan mücadelede Es Es dişli rakibini Sergen Şakirler'in 82. dakikada attığı golle 1-0 mağlup etti.

Eskişehirspor zorlu Çilimli deplasmanına; İhsan Turgut, Kaan Aşnaz, Mustafa Arda, Kaan Dorak, Hayrettin, Kerem, Sezer, İsmail, Fatih, Sergen ve Ercan 11'i ile çıktı. Genç stoper Mustafa Arda Kartal maçın uzatma bölümlerinde ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Sergen'in şık ve organize golüyle 3 puanı bulan Eskişehirspor bu sonuçla puanını 28'e yükseltti ve zirvede yerini korudu. Eskişehirspor ligin ilk yarısının son maçı öncesinde en yakın rakibi Geredespor'un 2 puan önünde lider pozisyonda bulunuyor.