Kahramanmaraş merkezli ilk depreme Malatya'da bir hastanede yakalanan 71 yaşındaki İsmail Çürük, daha sonra oğlunun Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde bulunan evine yerleşti. Burada da ikinci depreme yakalanan ve yatağından düşerek bacağını sakatlayan Çürük, enkazdan çıkarılarak Eskişehir'de bulunan kızının ve damadının yanına geldi. Bacağını sakatlayan Çürük'ün kente geldiğini öğrenen Halit Aydoğan ile torunu Melike Sarıtaş, depremzede ile iletişime geçti. Dede Halit Aydoğan ile torunu, yürümekte güçlük çeken yaşlı adamın ihtiyacı doğrultusunda tekerlekli sandalye yardımı yaptı. Ziyaretleri ve yardımlarından dolayı dede ve torununa teşekkür eden İsmail Çürük'ün mutluluğu yüzüne yansıdı.

“Yattığım yataktan düşmüşüm”

Malatya'daki deprem sonrası Eskişehir'e damadının yanına gelen İsmail Çürük, korku dolu anları şöyle anlattı:

“Oğlum, ben ve hanımım 6 Şubat günü saat 04.15'de hastanedeydik. Deprem olunca ‘herkes canını kurtarsın' diye bağırdılar. Yaralılar geliyordu, kimisi bağırıyor kimisi çağırıyordu. Biz bir ticari taksi ile Malatya'nın Doğanşehir ilçesindeki oğlumun evine geçtik. O evde de ikinci depreme yakalandık. Ben yattığım yataktan düşmüşüm. Soba devrilmiş, herkes kaçmış gitmiş, bir gözümü açıyorum tam açamıyorum. Bacaklarımda sorun var, düşünce kalça kısmından itibaren kırılmış bacağım.”

“40 üzerinde tekerlekli sandalye verdim”

Bugüne kadar 40'tan fazla depremzedeye tekerlekli sandalye yardımı yaptıklarının altını çizen dede Halit Aydoğan ise, “Bugüne kadar depremzede kardeşlerimize 40 üzerinde tekerlekli sandalye verdim, inşallah bundan sonra da vermeye devam edeceğim. Depremzede kardeşlerimizin yüzünü güldürebiliyorsak ne mutlu, biliyorsunuz ben mutluluktan hep ağlarım. Bundan sonrada bu yardımlara devam edeceğim inşallah rabbim bana o sıhhati verir” dedi.

“Bu güzel amcamıza yardımcı olduk”

Melike Sarıtaş ise yapılan yardımlar hakkında, “Biz bu yardımı yaparken tamamen araştırdık, elimizden geliyorsa gidip sandalyeyi teslim ettik, imkânımız yoksa da aracılarla bu yardımları yaptık. Yardımlardan dolayı çok muştuyuz. Aslında deprem bize şunu öğretti; parası olan da depreme yakalandı parası olmayan da onun için bir musibet başımıza gelmeden bir şeylerin kıymetini bilelim. Biz kurum ya da kuruluş değiliz bu yola da dede-torum olarak, el ele vererek çıktık ama şimdi binlerce el olduk. Gözümüzün gördüğü, kulağımızın duyduğuna yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bugün bu güzel amcamıza yardımcı olduk, 40'tan fazla depremzedeye yardımcı olduk. Genel olaraktan 500'den fazla sandalye verdik, çok mutluyuz. Umarım bu desteklerimizin devamı artar” diye konuştu.