Anadolu'nun en eski şehirlerinden biri olan Düzce, kendine özgü çok katmanlı tarihi geçmişi, canlı kültürü ve doğal güzellikleri ile cazibe merkezi olmuştur. M.Ö. 1400'lü yıllarda Hititlerin hüküm sürdüğü bu değerli topraklar, tarih boyunca birçok farklı uygarlığa ev sahipliği yapmıştır. Bizans Dönemi'nde oldukça önemli bir rol oynayan Düzce, 1323 yılında Osmanlı İmparatorluğu tarafından ele geçirilmiş ve Türk hakimiyetinin bir parçası haline gelmiştir.

1999 yılında meydana gelen büyük depremin ardından başlatılan yoğun çalışmalar sonucu Düzce, Bolu'ya bağlı bir ilçe olmaktan çıkarak il niteliği kazanmıştır. Coğrafi konumu bakımından Adapazarı, Bolu, Zonguldak ve Karadeniz'i buluşturan bir kavşakta yer alan Düzce, bu cazibesini nüfusuna da yansıtmıştır ve bugün 405 bin civarında bir nüfusa sahiptir.

Düzce için İdeal Gezi Planı

Düzce'nin eşsiz tarihi mirası, farklı kültürleri bir araya getiren lezzetleri ve doğal güzellikleri, bu şehrin 5 gün içinde keşfedilmesini mümkün kılar. Ancak, bu keşif turunda şehrin doğal ve kültürel zenginliklerinin tamamını yaşayabilmek için programınızı iyi planlamalı ve zamanınızı verimli kullanmalısınız.

Düzce'ye Ne Zaman Gitmeli

Karadeniz ikliminin hakim olduğu Düzce'de yağış miktarı oldukça fazla olabiliyor. Bu nedenle, şehri keşfetmek ve doğal güzelliklerini yaşamak için en uygun zaman yaz aylarıdır. Bu dönemde yapılabilecek açık hava aktiviteleri ile Düzce'nin tüm güzelliklerini keşfedebilir, hem tarihini hem de doğasını doyasıya yaşayabilirsiniz.

Düzce gezilecek yerler listesi

*Ceneviz Kalesi
*Akça Koca
*Aydınpınar Şelalesi Tabiat Parkı
*Efteni Gölü 
*Düzce Konuralp Müzesi
*Aktaş Şelalesi
*Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı
*Prusias Ad Hypium Antik Kenti Tiyatrosu 
*Cumayeri Dokuzdeğirmen Köyü Rafting
*Kurugöl Kanyonu