Edremit, tarihi dokusu ve doğal güzellikleriyle dikkat çeken bir ilçemizdir. Türkiye'nin Ege Bölgesi'nin kuzeyinde yer alır ve hem İzmir'e hem de Çanakkale'ye oldukça yakın bir konumdadır. İzmir'e 200 km ve Çanakkale'ye 135 km uzaklıkta olan ilçe, tarihinden bu yana önemli bir ticaret merkezi olarak kabul edilmiştir. Bilhassa zeytin ve zeytinyağı konusunda birçok ürünü barındırır.

Yıllar boyunca birçok isim değişikliğine uğramış olan eski Edremit, bugünkü adını M.Ö. döneminde Lidya Kralı Krezüs'ün kardeşi Adremis'den almıştır. Tarihinde Persler, Deloluslar, İskender ve Romalılar gibi birçok topluma ev sahipliği yaptığı bilinmektedir. Bu dönemlerde tersanelerde büyük gemiler inşa edilmiş, M.S. 600 yılında adli teşkilatın merkezi olmuştur. Türklerin kontrolüne ilk olarak 1076'da Selçuk Sultanı Süleyman Şah'ın hücumu sonucu geçmiştir. Rivayete göre, Türk akıncılarının komutanı Yusuf Sinan şehrin anahtarını alarak bir hamam ve Kurşunlu Camii'ni yaptırmıştır. Türk bağımsızlığına kavuştuğu tarih olarak ise 9 Eylül 1922 kabul edilir.

Edremit'te, Kızılkeçili Çayı, Zeytinli Çayı ve Edremit Çayı gibi önemli su kaynakları bulunur. İlçede tarıma elverişli topraklar, deniz seviyesinden 500 m. kadar zeytin ağaçları ve ardından kızılçam ve sarıçam ormanlarıyla kaplıdır. Yüksek kesimlerde ise endemik bitki çeşitlerinden olan ve bölgeye özgü olup son derece değerli Kazdağı Göknarları bulunur.

Yine ilçenin ekonomisine büyük katkı sağlayan meyve ve sebze yetiştiriciliği gelişmiştir. Halk, pancar, mısır, buğday, elma ve pamuk yetiştirmekte, bu tarımsal faaliyetler ekonomiye önemli bir katkı sağlamaktadır. Ayrıca Akçay ve Altınoluk'ta balıkçılık da önemli bir yere sahiptir.

Edremit, turizm potansiyeli açısından da oldukça zengindir. Kazdağları Milli Parkı, Altınoluk, Güre, Zeytinli ve Akçay gibi alanlar ilçenin turistik cazibe merkezlerindendir.

Ulaşımın da oldukça kolay olduğu Edremit'ten, yurdun çeşitli yörelerine otobüs ve minibüs ile ulaşım sağlanabilir. Ayrıca ilçeden yaklaşık 7 km. uzaklıkta olan Edremit Kocaseyit Havaalanı, yolculara hem yaz hem de kış sezonunda haftanın belirli günlerinde İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı'na ve Ankara'ya uçak seferleri düzenler.