Şehit Hasan Önal Mesleki ve Anadolu Lisesin bahçesinde düzenlenen törene, Çocuklar Gülsün Diye Derneği Başkanı sanatçı Gülben Ergen’in yanı sıra Eskişehir Valisi Azmi Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen ile öğretmenler, çocuklar ve veliler katıldı.

Gülben Ergen, tören alanında büyük coşkuyla karşılandı. Veliler ve öğrenciler Ergen’le fotoğraf çektirmek için birbiriyle yarıştı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından törende konuşan Gülben Ergen, bu okulu çocuklara hediye etmenin gururu içerisindeyim. Dünyada hiçbir çocuğun birbirinden farkı yoktur. Çocuklar için maalesef fırsat eşitsizliği vardır. Hiçbir çocuğun okul öncesi eğitim almadan çocukluğunu yaşasın istemiyorum. Her çocuk anaokuluna gitmelidir. Çocuklar Gülsün Diye Derneği bugün 37. Anaokulunu açıyor. Yolumuz böyle devam edecek 81 ilde 81 okul açıncaya kadar. Okulumuza emek veren herkese teşekkür ediyorum. Okulumuzu öğrencilerimizin annelerine emanet ediyorum. Her şey annelere ve kadınlara emanet edilirse güzel olur” dedi.

Eskişehir Valisi Azmi Çelik ise okulun hayırlı olmasını dileyerek emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmaların ardından okul açılışı gerçekleştirildi.